Σχολεία: Λήγει στις 8 Ιουλίου η προθεσμία για τις εγγραφές μαθητών – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σχολεία: Λήγει στις 8 Ιουλίου η προθεσμία για τις εγγραφές μαθητών – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών εγγραφών στα σχολεία για το σχολικό έτος 2026-2027, καθώς το Υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 και ώρα 23:59.

Οι μαθητές και οι γονείς που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τη διαδικασία καλούνται να κινηθούν άμεσα, ώστε να μην εκπνεύσει η προθεσμία για την εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή σε Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και Πρότυπα ΕΠΑΛ (Π.ΕΠΑΛ.).

Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω:

  • της εφαρμογής e-Εγγραφές
  • της πλατφόρμας gov.gr

Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και ολοκληρώνουν την αίτηση μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία.

Ποιους αφορά η διαδικασία

Η ηλεκτρονική αίτηση αφορά τους μαθητές που επιθυμούν:

  • να πραγματοποιήσουν νέα εγγραφή,
  • να ανανεώσουν την εγγραφή τους,
  • να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής,

σε όλες τις τάξεις των Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ, των ΕΠΑΛ και των Ημερήσιων Πρότυπων ΕΠΑΛ για τη νέα σχολική χρονιά.

Για τους ανήλικους μαθητές, την αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που είναι καταχωρισμένος ως «Κηδεμόνας e-Εγγραφές» στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Αντίθετα, οι ενήλικοι μαθητές μπορούν να υποβάλουν μόνοι τους την αίτηση, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς TaxisNet.

Τι δηλώνεται στην ηλεκτρονική αίτηση

Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν, ανάλογα με τον τύπο του σχολείου:

  • την τάξη φοίτησης,
  • την ομάδα προσανατολισμού (για τα ΓΕΛ),
  • τον τομέα ή την ειδικότητα (για τα ΕΠΑΛ),
  • τις διαθέσιμες σχολικές μονάδες.

Στα ΕΠΑΛ υπάρχει δυνατότητα επιλογής έως τριών σχολείων, ενώ στα Πρότυπα ΕΠΑΛ δηλώνεται ένα Π.ΕΠΑΛ ως πρώτη επιλογή και έως δύο ΕΠΑΛ ως εναλλακτικές επιλογές.

Πώς ολοκληρώνεται η εγγραφή

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατανομής, οι υποψήφιοι επιστρέφουν στην εφαρμογή e-Εγγραφές, στην ενότητα «Οι αιτήσεις μου», ώστε να ενημερωθούν για το σχολείο στο οποίο τοποθετήθηκαν.

Στη συνέχεια απαιτείται η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στη σχολική μονάδα, είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με ηλεκτρονική μεταφόρτωση στην πλατφόρμα, όπου αυτό προβλέπεται.

Η προθεσμία που δεν πρέπει να χάσετε

Το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις εγγραφές στα σχολεία 2026-2027 ολοκληρώνονται την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 στις 23:59.

Όσοι δεν ολοκληρώσουν εγκαίρως τη διαδικασία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις στην εγγραφή τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω:

Πηγή φωτογραφίας: (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Cookies