Σχεδόν 1.000 ευρώ σε τουρίστα που δεν μπορούσε να βρει ξαπλώστρα στην Κω

Σχεδόν 1.000 ευρώ σε τουρίστα που δεν μπορούσε να βρει ξαπλώστρα στην Κω
Η προσφυγή του παραθεριστή μετά τις διακοπές στην Κω (φωτογραφια αρχειου)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Οι γνωστοί «πόλεμοι της ξαπλώστρας» στα ξενοδοχεία έφτασαν μέχρι τις δικαστικές αίθουσες, με Γερμανό τουρίστα να δικαιώνεται μετά τις διακοπές του στην Κω. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι συνεχείς δυσκολίες εύρεσης διαθέσιμης ξαπλώστρας συνιστούσαν ουσιαστικό πρόβλημα στο πακέτο διακοπών που είχε αγοράσει, επιδικάζοντάς του αποζημίωση σχεδον 1.000 ευρώ.

Η προσφυγή του παραθεριστή μετά τις διακοπές στην Κω

Ο ταξιδιώτης είχε επισκεφθεί την Κω το 2024 μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του. Όπως υποστήριξε, κάθε ημέρα περνούσε περίπου 20 λεπτά αναζητώντας μάταια ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα του ξενοδοχείου, παρά το γεγονός ότι ξυπνούσε από τις 06:00 το πρωί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, πολλοί ένοικοι άφηναν από νωρίς πετσέτες στις ξαπλώστρες για να «κρατήσουν» θέση, χωρίς όμως να χρησιμοποιούν άμεσα τον χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν η οικογένειά του να μένει συχνά χωρίς θέση, με τα παιδιά να αναγκάζονται ακόμη και να ξαπλώνουν στο δάπεδο.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Ανόβερου, όπως μετέδωσε το BBC, με τον άνδρα να στρέφεται νομικά κατά του ταξιδιωτικού πράκτορα που είχε οργανώσει το πακέτο διακοπών.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου

Οι δικαστές έκριναν ότι το ταξιδιωτικό πακέτο θεωρείται «ελαττωματικό», καθώς η πρόσβαση στον εξοπλισμό της πισίνας δεν ήταν ουσιαστικά εφικτή υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Το συνολικό κόστος των διακοπών της οικογένειας ανερχόταν στα 7.186 ευρώ. Αρχικά, η ταξιδιωτική εταιρεία είχε προσφέρει αποζημίωση 350 ευρώ, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε τελικά την καταβολή 986,70 ευρώ.

Κατά την απόφαση, το δικαστήριο σημείωσε ότι, παρότι ο ταξιδιωτικός πράκτορας δεν διαχειρίζεται άμεσα το ξενοδοχείο, έχει ευθύνη να διασφαλίζει μια «λογική» αναλογία ανάμεσα στους επισκέπτες και τις διαθέσιμες ξαπλώστρες.

Οι καταγγελίες για τις πετσέτες στις ξαπλώστρες

Ο ενάγων υποστήριξε ότι το ξενοδοχείο διέθετε κανονισμό που απαγόρευε την κράτηση θέσεων με πετσέτες, ωστόσο – όπως ανέφερε – δεν υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος ούτε επιβάλλονταν μέτρα σε όσους παραβίαζαν τον κανόνα.

Όπως περιέγραψε στο δικαστήριο, ακόμη και πολύ νωρίς το πρωί ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεθεί διαθέσιμη ξαπλώστρα, με αποτέλεσμα η οικογένεια να μην μπορεί να απολαύσει κανονικά τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Ένα συχνό πρόβλημα στα τουριστικά θέρετρα

Το περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Οι λεγόμενοι «πόλεμοι για τις ξαπλώστρες» ή το γνωστό «πρωινό σπριντ» για μια θέση δίπλα στην πισίνα είναι φαινόμενο που παρατηρείται συχνά σε τουριστικά θέρετρα, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υψηλής ζήτησης.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr