Σάλος με την επίθεση του ευρωβουλευτή Παππά σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο

Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Στρασβούργο, με εμπλεκόμενους τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Όπως επισημαίνουν νομικές πηγές, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν καλύπτεται από την ευρωβουλευτική ασυλία, καθώς αφορά αδίκημα που σχετίζεται με άσκηση βίας από πρόσωπο που κατέχει θεσμικό ρόλο.
Η δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Παππά
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ευρωβουλευτής αναφέρεται στο περιστατικό, αναγνωρίζοντας ότι η αντίδρασή του δεν ήταν η ενδεδειγμένη, σημειώνοντας πως «θα έπρεπε να είχε λειτουργήσει διαφορετικά».
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι προηγήθηκε πρόκληση σε βάρος του, χωρίς ωστόσο να προχωρά σε λεπτομερή περιγραφή των γεγονότων. Τονίζει ότι η δική του εκδοχή θα παρουσιαστεί ενώπιον των αρμόδιων αρχών και επισημαίνει πως υπήρχαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες.
Αναλυτικά, στην ανάρτησή του αναφέρει:
«Τόσο στην καριέρα μου ως αθλητής, όσο και τώρα ως ευρωβουλευτής δεν υπήρξα ποτέ ο αγαπημένος των ΜΜΕ. Το αντίθετο.
Οπότε δεν με παραξενεύει το γεγονός ότι κάποιοι έχουν σπεύσει να με καταδικάσουν πριν καν μάθουν τη δική μου εκδοχή αλλά και τα πραγματικά γεγονότα.Από σεβασμό στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν θα αναλύσω δημόσια τουλάχιστον το τι έγινε το βράδυ της Τρίτης, ούτε σε ποια ακριβώς κατάσταση βρισκόταν. Ομως ό,τι προηγείται δεν παραγράφεται ούτε εκπίπτει στην απόδοση ευθύνης.
Παραδέχομαι ωστόσο ότι είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση-πρόκληση απέναντι σε μένα, και ότι θα έπρεπε να είχα λειτουργήσει αλλιώς σε όσα έκανε και είπε όντας σε αυτή την κατάσταση.
Ισως και αυτή η κατάστασή του να ήταν ο λόγος που “μετέφερε” γεγονότα και φράσεις όπως ο ίδιος πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν.Τα υπόλοιπα θα τεθούν υπόψη των αρχών όταν χρειαστεί καθώς υπήρχαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες».
Η ανάρτηση του Νίκου Παππά ακολούθησε τη μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, αποφάσισε την απομάκρυνση του Νίκου Παππά από την ευρωομάδα του κόμματος, ενώ κινήθηκαν και οι διαδικασίες για τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Σωκράτης Φάμελλος έθεσε εκτός ευρωομάδας τον ευρωβουλευτή, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του «απαράδεκτη». Παράλληλα, ζήτησε την άμεση παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας με αίτημα τη διαγραφή του από το κόμμα. Για τις αποφάσεις αυτές ενημερώθηκε ήδη και ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης.
Το χρονικό της υπόθεσης
Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι δέχθηκε σωματική επίθεση από τον ευρωβουλευτή σε μπαρ στο Στρασβούργο και για τον λόγο αυτό προχώρησε σε μήνυση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος αποχωρούσε από τον χώρο μαζί με συνάδελφό του για να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους, όταν, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή, σημειώθηκε το περιστατικό:
«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς περνούσε από δίπλα του, ο δημοσιογράφος και χωρίς να έχει προηγηθεί οτιδήποτε του… έβαλε τρικλοποδιά. Ο Νίκος Γιαννόπουλος έκπληκτος, του ζήτησε λόγο λέγοντας του “μη με ξαναακουμπήσεις”. Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής είπε στον Ν. Γιαννόπουλο να “βγουν έξω να λογαριαστούν”. Ο δημοσιογράφος συνέχισε για να φύγει από το μπαρ και μόλις έφτασε στην πόρτα που ενώνει το μπαρ με ένα κατάστημα εστίασης, ένιωσε δυο δυνατές γροθιές στο κεφάλι από πίσω με αποτέλεσμα να πέσει στο διάδρομο μεταξύ των δύο καταστημάτων».
Στις ίδιες πληροφορίες προστίθεται ότι:
«Ο Νίκος Γιαννόπουλος, παρά το σοκ και τον πόνο του απευθύνθηκε φωνάζοντας του “τι κάνεις εκεί; εισαι εν ενεργεία ευρωβουλευτής”. “Πώς να μη σε χτυπήσω έτσι όπως είσαι;” ήταν η απάντηση του ευρωβουλευτή».
- 9 λεπτά πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 1 ώρα πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 2 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια


















