Ρυθμίσεις δανείων από τους servicers – Ανάσα για στεγαστικά και μικρές επιχειρήσεις
Οι servicers εντείνουν τις ρυθμίσεις δανείων, με έμφαση στα στεγαστικά και στα δάνεια πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος επιδιώκουν περισσότερες και ταχύτερες βιώσιμες λύσεις για τους οφειλέτες.
Τον Ιούνιο, οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων — Intrum, Cepal, doValue και QQuant — προχώρησαν σε ρυθμίσεις συνολικού ύψους 356 εκατ. ευρώ για 4.239 δανειολήπτες. Ιδιαίτερο βάρος είχαν τα στεγαστικά δάνεια, με ρυθμίσεις σχεδόν 100 εκατ. ευρώ, ενώ ακολούθησαν τα δάνεια πολύ μικρών επιχειρήσεων, που έφτασαν τα 84,5 εκατ. ευρώ.
Παρά την αύξηση των ρυθμίσεων, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξετάζει ακόμη και αυστηρότερη εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας, ώστε να επιταχυνθεί η διευθέτηση οφειλών. Ο Κώδικας προβλέπει λύσεις όπως μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση αποπληρωμής, διαχωρισμό οφειλής και μερική διαγραφή χρέους.
Το συνολικό ιδιωτικό χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τράπεζες, servicers, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται σε περίπου 420 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 251 δισ. είναι ληξιπρόθεσμα.
- 24 λεπτά πριν Πλήρης σύνταξη στα 62 με 12.000 ημέρες ασφάλισης – Πότε συμφέρει η εξαγορά πλασματικού χρόνου
- 57 λεπτά πριν Ρυθμίσεις δανείων από τους servicers – Ανάσα για στεγαστικά και μικρές επιχειρήσεις
- 1 ώρα πριν ΑΣΕΠ: Αιτήσεις έως τη Δευτέρα (31/8) για νέες προσλήψεις







