Ρόδος: Ένταση και προσαγωγές στο λιμάνι λόγω άφιξης Ισραηλινών τουριστών
Ένταση επικράτησε σήμερα στο λιμάνι της Ρόδου με αφορμή την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Crown Iris, το οποίο μετέφερε πάνω από 650 Ισραηλινούς τουρίστες. Ορισμένες δεκάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Παράλληλα, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου Ρόδου, επιμελητηρίων και τοπικών συλλόγων υποδέχθηκαν τους επισκέπτες με παραδοσιακά γλυκά, στο πλαίσιο τουριστικής φιλοξενίας.
Για την αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων, είχαν τεθεί σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με ισχυρή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού. Στο σημείο βρέθηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ καταγράφηκαν μικρής έντασης επεισόδια και πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές προσαγωγές.
Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και η πολιτευτής της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Παναή, η οποία δημοσίευσε σχετικό βίντεο μέσα από τον χώρο κράτησης.
Οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την επιτήρηση για την αποφυγή νέων εντάσεων.
- 3 λεπτά πριν Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας
- 7 λεπτά πριν Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας σε ΚΕΔΑΣΥ για τρία έτη
- 8 λεπτά πριν Κοκοτσάκης κατά Καρυστιανού: «Δεν μπορείς να ευαγγελίζεσαι τη διαφάνεια και να λειτουργείς με αυλές»

















