Ψυχρή εισβολή: Χιόνια από τα 300 μέτρα και θερμοκρασίες έως 6°C

Την Κυριακή οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν στα δυτικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και, από τις βραδινές ώρες, και σε χαμηλότερα υψόμετρα της βορειοανατολικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ, με τάση εξασθένησης, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, κυρίως στα βόρεια, όπου οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος στα ανατολικά, με βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από τα 300 μέτρα και πάνω, πριν από τη σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι, στα 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Την Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει σαφή βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με γενικά αίθριες συνθήκες. Ωστόσο, το έντονο ψύχος θα επιμείνει, με παγετό στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρό στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικές βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη και το νότιο Αιγαίο, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Την Τετάρτη αναμένεται ηλιοφάνεια, άνεμοι έως 6 μποφόρ και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.
- 20 λεπτά πριν ΑΣΕΠ – Αναπληρώσεις: Μόνιμοι διορισμοί στην ΑΑΔΕ – Ποιους αφορά η απόφαση
- 39 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 1 ώρα πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»















