Πρόστιμο 60.000 ευρώ σε εισπρακτική εταιρία για οχλήσεις σε οφειλέτη

Το ποσό των 60.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ως πρόστιμο εταιρεία είσπραξης οφειλών, γιατί προχώρησε σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις σε οφειλέτη, ενώ η οφειλή του είχε ρυθμισθεί με δικαστική απόφαση.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η γενική διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης στη DoValue Greece – Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (A.E.Δ.Α.Δ.Π.) επειδή προέβη σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις και σε αποστολή εξώδικης επιστολής για ενημέρωση οφειλέτη περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής, η οποία, ωστόσο, είχε υποβληθεί σε ρύθμιση βάσει δικαστικής απόφασης στο πλαίσιο του ν.3869/2010 και τηρούνταν απαρέγκλιτα.
Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν καταγγελία για παράβαση της καταναλωτικής νομοθεσίας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ (πληροφορίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520).
Πηγή: ΕΡΤ, ieidiseis.gr
- 7 λεπτά πριν e-ΕΦΚΑ: Ξεκινά η αποστολή των voucher στα e-mail των δικαιούχων για τις κατασκηνώσεις
- 22 λεπτά πριν Politis.gov.gr: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή υπηρεσία – Δείτε βήμα-βήμα πώς θα βλέπετε τις αιτήσεις σας στο Δημόσιο
- 48 λεπτά πριν Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στη Βουλή για το άρθρο 16 – Αντιδράσεις στην αναθεώρηση











