Κοινωνία

Προσωπικός Γιατρός: Χωρίς αντικίνητρα από 1η Οκτωβρίου μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα

Όλες οι παθολογικές ειδικότητες από σήμερα στην πλατφόρμα με απόφαση Πλεύρη

Προσωπικός Γιατρός: Χωρίς αντικίνητρα από 1η Οκτωβρίου μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα Στην μη εφαρμογή αντικινήτρων για όσο διάστημα διαρκούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα της πλατφόρμας για τον Προσωπικό Γιατρό  προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη
Προσωπικός Γιατρός: Χωρίς αντικίνητρα από 1η Οκτωβρίου μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα Στην μη εφαρμογή αντικινήτρων για όσο διάστημα διαρκούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα της πλατφόρμας για τον Προσωπικό Γιατρό  προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη

Στην μη εφαρμογή αντικινήτρων για όσο διάστημα διαρκούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα της πλατφόρμας για τον Προσωπικό Γιατρό  προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη.

Ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 αναφέρθηκε στις 45 ημέρες που λειτουργεί ο διαδικτυακός ιστότοπος για τον Προσωπικό Γιατρό στον οποίο έχουν εγγραφεί περίπου 3,5 εκατ. πολίτες και 3200 γιατροί οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο σύστημα.

«Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς γιατί χρειαζόμαστε ο πολίτης να έχει και περισσότερες εναλλακτικές αλλά και στην Αττική λόγου χάρη ή σε κάποιες άλλες περιοχές αυτή την στιγμή η κάλυψη του πληθυσμού δεν είναι η επιθυμητή. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες έχουμε μια κάλυψη γύρω στο 75%, άρα μπορούμε να εγγράψουμε 1.5 εκατ. πολίτες, εκτός από κάποια νησιά.

»Στην Αττική πράγματι η κάλυψη είναι μικρότερη. Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1η Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα.

»Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί» σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι τα φαρμακεία έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην διαδικασία, έχοντας φτάσει τις περίπου 700.000 εγγραφές πολιτών».

Όλες οι παθολογικές ειδικότητες στον Προσωπικό Γιατρό

Την απόφαση για την ένταξη στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων υπέγραψε σήμερα Δευτέρα (20/9) ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με την απόφαση ως Προσωπικοί Ιατροί, ορίζονται και οι ιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογία και συγκεκριμένα α) αιματολογίας, β) γαστρεντερολογίας, γ) ενδοκρινολογίας-διαβητολογίας, δ) καρδιολογίας, ε) νευρολογίας, στ) νεφρολογίας, ζ) ρευματολογίας, η) παθολογικής ογκολογίας, θ) πνευμονολογίας-φυματιολογίας και ι) φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού υπογραμμίζεται ότι έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.800.000 πολίτες.

Περισσότερες ειδήσεις
Ειδήσεις τώρα σχετικά με τα κοινωνικά νέα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αγρίνιο, Φλώρινα, Άρτα αλλά και όλη την Ελλάδα. Όλα τα νέα και η έκτακτη επικαιρότητα: συλλήψεις, πορείες, απεργίες, μεταναστευτικό. Μείνετε συντονισμένοι.