Προσλήψεις σε 106 δομές Υγείας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μιλάει στο workenter.gr η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

Όπως αποκαλύπτει η υφυπουργός Υγείας και υποψήφια βουλευτής ΝΔ Βόρειου Τομέα, Ζωή Ράπτη, στο workenter.gr, η διαδικασία επιλογής των νέων υπαλλήλων θα γίνει με κριτήρια Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και στο πλαίσιο λειτουργίας των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (ΑΜΚΕ).

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν:

  • Ψυχίατροι
  • Ψυχολόγοι
  • Κοινωνικοί λειτουργοί
  • Νοσηλευτές
  • Διοικητικό προσωπικό

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της υφυπουργού στο workenter.gr:

«Έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση 55 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, προχωράμε με γοργούς ρυθμούς στη δημιουργία και τη λειτουργία 106 Δομών,  που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες για την προάσπιση της ψυχικής υγείας, δίνοντας προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους, τα παιδιά, τους έφηβους και τους ηλικιωμένους. Ήδη έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι για τις 66 νέες Μονάδες, από τις οποίες έχουν αδειοδοτηθεί οι 56 και θα λειτουργήσουν άμεσα.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν 7 Μονάδες Έγκαιρης Παρέμβασης, 6 Κέντρα Ημέρας για παιδιά και εφήβους, εκ των οποίων τα δύο θα αφορούν Διατροφικές Διαταραχές, 1 Κινητή Μονάδα, καθώς και 3 Ξενώνες για παραβατικούς εφήβους. Επίσης, δημιουργούνται 2 Κέντρα Ημέρας για τη στήριξη της οικογένειας στην  Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει  για την τρίτη ηλικία, που επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούμε 8 οικοτροφεία, καθώς και 6 Κέντρα Ημέρας και 4 Κινητές Μονάδες για ασθενείς με άνοια  και Alzheimer.

Παράλληλα, για να καλύψουμε τις ανάγκες του γενικού πληθυσμού δημιουργούμε 12 οικοτροφεία και 1 ξενώνα για την υποστήριξη ενηλίκων με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, καθώς και 6 Κέντρα Ημέρας και 5 Κινητές Μονάδες υποστήριξης ενηλίκων και 4 Κέντρα Ημέρας για την υποστήριξη εργαζομένων.

Η λειτουργία των Δομών καλύπτεται με πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης και τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Οι νέες δομές θα στελεχωθούν με ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, καθώς και διοικητικό προσωπικό.

Οι ανάδοχοι, που έχουν αναδειχθεί, ως φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα ακολουθήσουν τις δικές τους διαδικασίες για την κάλυψη των θέσεων εργασίας».

 

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram