Προσλήψεις για μονίμους: Που οι περισσότερες και που οι λιγότερες

Η κατανομή ανά υπουργεία, φορείς και οργανισμούς
Το πράσινο φως για την πρόσληψη περίπου 17.942 δημόσιων υπαλλήλων για το 2023 έδωσε το υπουργικό συμβούλιο

Το πράσινο φως για την πρόσληψη 17.942 δημόσιων υπαλλήλων στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023, έδωσε την το Yπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, οι φορείς υπέβαλαν 35.540 αιτήματα προσλήψεων εκ των οποίων εγκρίθηκαν 15.641 προσλήψεις (με βάση τον ισχύοντα κανόνα του 1 προς 1, μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση) στο υπουργικό συμβούλιο έπειτα από σχετική πρόταση του ΥΠΕΣ. Επίσης, προβλέπονται και προσλήψεις εκτός του κανόνα 1 προς 1.

Πού θα γίνουν οι περισσότερες προσλήψεις

Οι περισσότερες προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2023 αφορούν μεταξύ άλλων:

 • Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (3.157 άτομα – απόφοιτοι παραγωγικών σχολών, επαγγελματίες οπλίτες, προσωπικό στα γενικά επιτελεία),
 • Υπουργείο Υγείας, 3.361 άτομα (350 γιατροί – 1.000 νοσηλευτές και 1.000 άτομα που θα μονιμοποιηθούν λόγω δικαστικών αποφάσεων),
 • Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 1.037 άτομα (απόφοιτοι παραγωγικών σχολών και αξιωματικοί)
 • Υπουργείο Παιδείας, 907 άτομα (μέλη ΔΕΠ – διοικητικό προσωπικό, προσλήψεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο).
 • Υπουργείο Δικαιοσύνης (1.230 άτομα)
 • ΟΤΑ (2.265 άτομα)
 • Ανεξάρτητες Αρχές (1.077 άτομα)

Τον Απρίλιο θα εκτιμηθούν οι ανάγκες πρόσληψης σε εκπαιδευτικούς ανάλογα με τις συνταξιοδοτήσεις.

Ποιοι φορείς θα προσλάβουν τους λιγότερους υπαλλήλους

 • Γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού (6 άτομα)
 • Προεδρεία της Κυβέρνησης (19 άτομα)
 • Υπουργείο Εξωτερικών (42 άτομα)
 • Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (50 άτομα)
 • Υπουργείο Τουρισμού (55 άτομα)
 • Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης (126)

 

 

 

Στο Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίθηκε επίσης και η πρόσληψη 22.407 συμβασιούχων (σχέση εργασίας ΙΔΟΧ) εκ των οποίων οι 7.259 αφορούν προσωπικό καθαριότητας στο υπουργείο Εσωτερικών και 2.658 προσλήψεις εποχικού προσωπικού.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως εκκρεμεί η υλοποίηση των προσλήψεων 33.602 ατόμων από τα προηγούμενα έτη, γεγονός το οποίο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απέδωσε σε καθυστερήσεις από την πλευρά των φορέων, oι οποίοι θα προσλάβουν τους υπαλλήλους.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, ο γραπτός διαγωνισμός  ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις του 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2023, οπότε σε αυτόν θα συμπεριλαμβάνονται και οι προγραμματισθείσες προσλήψεις της διετίας 2022-23.

Έτσι θα γίνει ο πανελλήνιος γραπτός

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό συμμετέχουν όλοι οι κλάδοι και όλες οι ειδικότητες των βαθμίδων ΠΕ και ΤΕ.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε:

 • Τρία μαθήματα κλάδου (50% της βαθμολογίας)
 • Τεστ αποτελεσματικότητας (50% της βαθμολογίας)

Πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας

Το workenter.gr γνωρίζει όλες τις προεργασίες για το πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι γραπτό και θα έχει τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Εκπαίδευση (και) στο "τεστ αποτελεσματικότητας"

Το workenter.gr -ενόψει του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού- έχει διασφαλίσει, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις", περιορισμένο αριθμό θέσεων που θα διατεθούν σε τιμή κόστους προς τους υποψηφίους για πλήρη, σωστή και έγκαιρη προετοιμασία στα πρότυπα ΑΣΕΠ. Τονίζεται ότι η εκπαίδευση περιλαμβάνει προετοιμασία και στο τεστ αποτελεσματικότητας, το οποίο κρίνει κατά 50% το μόνιμο διορισμό.

Κάντε τώρα προεγγραφή

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και κάντε την προεγγραφή σας, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Στο θέμα του μηνύματος γράψτε τη λέξη "ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ" και στο περιεχόμενο το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνό σας.  

Με την έκδοση της προκήρυξης, όλοι όσοι έχουν κάνει προεγγραφή θα κληθούν πρώτοι, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, να κάνουν την επίσημη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

 • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας "Διορισμός ΤΩΡΑ" που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο "Διορισμό ΤΩΡΑ" από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
 • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram