Προσλήψεις 8.586 εκπαιδευτικών: Πότε αναμένεται η κατάθεση των αιτήσεων

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα
Υπολογίζεται μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι προκηρύξεις και να έχουν γίνει οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το διορισμό.

Δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες οπότε αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για την πρόσληψη 8.586 νέων μόνιμων εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 22 Ιουλίου ή τη Δευτέρα 25 Ιουλίου αναμένεται η Υπουργική Απόφαση με την κατανομή κατά ειδικότητα ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή διορισμού και την πρόσκληση εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για κατάθεση αιτήσεων στο ΟΠΣΥΔ για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΕΔΥ.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας, το χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τη διαδικασία των νέων 8.586 νέων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση θα είναι ως εξής:

  1. Η απόφαση της κατανομής των 8.586 θέσεων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ανά περιοχή (αναμένεται 22 ή 25 Ιουλίου)
  2. Οι προσκλήσεις σε εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ για αιτήσεις διορισμού-προτιμήσεις περιοχών (αναμένεται το τρίτο δεκαήμερο Ιουλίου)
  3. Η ανακοίνωση των ονομάτων των διορισθέντων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ανά περιοχή (αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο Αυγούστου)

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπολογίζεται μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι προκηρύξεις και να έχουν γίνει οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το διορισμό, έτσι ώστε πριν από τον 15Αυγουστο να έχουν ανακοινωθεί και οι διορισμοί των 8.600 περίπου εκπαιδευτικών, όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ η υπουργός Παιδείας.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram