Πρόγραμμα ΕΣΠΑ: Νέα δράση για 7.000 δικαιούχους - Ποσά επιδότησης (voucher)

Ειδήσεις
Πρόγραμμα ΕΣΠΑ: Νέα δράση για 7.000 δικαιούχους - Ποσά επιδότησης (voucher)
Πότε και πώς οι αιτήσεις - Ολόκληρη η πρόσκληση (pdf)
πρόγραμμα
25/06/2019 | 11:45

Νέα δράση για την ενίσχυση 7.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα υλοποιείται από το υπ. Εργασίας, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων αρχίζει ‪στις 29 Ιουλίου‬ 2019 και αφορά στην βελτίωση των όρων της απασχόλησης και την επαγγελματικής κινητικότητας των εργαζομένων.

Το πρόγραμμα θα αναπτύξει ενέργειες συμβουλευτικής καθοδήγησης, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης (on the job training), πιστοποίησης αποκτηθέντων προσόντων /δεξιοτήτων.

Οι συμμετέχοντες των δράσεων πρέπει:

  • Να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού εργαζόμενου σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα
  • Δεν περιλαμβάνονται αυτοαπασχολούμενοι ή άνεργοι με μοναδική εξαίρεση τις περιπτώσεις των εποχικά εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα που ενδέχεται όταν ξεκινήσει η συμμετοχή τους στη δράση να βρίσκονται σε περίοδο ανεργίας

Ωφελούμενοι είναι 7.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα γενικά, δηλαδή ανεξάρτητα από τον τομέα της οικονομίας στον οποίο απασχολούνται.

Το μέσο ωριαίο κόστος κατάρτισης ανά ωφελούμενο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 12 ευρώ. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα του ωφελούμενου από την εφαρμογή της δράσης, το οποίο ορίζεται συνολικά στο ποσό των 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, κόστος στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και πιστοποίηση (voucher).

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την πρόσκληση.

URL
Δείτε το έγγραφο
https://www.espa.gr/Lists/Proclamations/Attachments/4458/20190621_Prosklisi_1...