Παιδικοί σταθμοί: ''Έτοιμες'' 94.000 + 32.000 θέσεις στην ΕΕΤΑΑ

Ειδήσεις
Παιδικοί σταθμοί: ''Έτοιμες'' 94.000 + 32.000 θέσεις στην ΕΕΤΑΑ
Πότε και πώς οι αιτήσεις - Οι δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών
ΑΣΕΠ, προσλήψεις 2018, προσλήψεις 2018, ΟΑΕΔ
Μιχάλης Τσιλιβάκος
12/09/2018 | 09:32

''Ξεκαθάρισε'' το τοπίο γύρω από τις νέες θέσεις που πρόκειται να δημιουργηθούν στους παιδικούς σταθμούς, με βάση επίσημες τοποθετήσεις των υπουργών Εσωτερικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις, επισήμαναν την -άμεση- δημιουργία 30 - 32.000 voucher, για παιδιά που έμειναν εκτός δομών, με στόχο ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων να φτάσει στα 126.000 παιδιά.

Με τη σειρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, δήλωσε πως στο πλαίσιο του προγράμματος με το voucher, θα καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.  

''Πλέγμα'' δράσεων

Ο υπ. Εσωτερικών παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι, φέτος, τα voucher που δόθηκαν στην πρώτη κατανομή είναι 94.000 και τόνισε πως ακολουθεί 2η κατανομή που θα ολοκληρωθεί έως το δεύτερο 15ημερο του Σεπτεμβρίου.

Ήδη μέσω της 1ης κατανομής καλύφθηκαν:

  • όλα τα παιδιά οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας
  • το σύνολο των αιτούντων για ΚΔΑΠ
  • άτομα με αναπηρία

Σημειώστε:

  1. Ο υπ. Εσωτερικών υπενθύμισε ότι άλλαξαν τα κριτήρια που ίσχυαν για την πρόσβαση των παιδιών: Ευνοεί κυρίως οικογένειες που έχουν χαμηλά εισοδήματα και τις οικογένειες που έχουν παιδιά με αναπηρίες
  2. Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει ελεύθερη επιλογή στους γονείς μεταξύ των διαθέσιμων δομών, χωρίς απώλεια του voucher στην περίπτωση αλλαγής δομής

Η ανακατανομή αφορά: 

  1. Παιδικούς σταθμούς
  2. Βρεφονηπιακούς σταθμούς
  3. Ιδιωτικούς βρεφ/κούς
  4. Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της αναπλ. υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανοίγει από την Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, η δεύτερη φάση του χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ προγράμματος της ΕΕΤΑΑ.