ΟΑΕΔ-Voucher: Αιτήσεις, άμεσα, για (έως) 26.852 ωφελούμενους - ΈΓΓΡΑΦΟ

Ειδήσεις
ΟΑΕΔ-Voucher: Αιτήσεις, άμεσα, για (έως) 26.852 ωφελούμενους - ΈΓΓΡΑΦΟ
Πότε ξεκινά η υποβολή - Οικονομική αξία 768 ευρώ ανά άτομο
Γυάλινη πόρτα ΟΑΕΔ, ανακοινώσεις κολλημένες στα τζάμια, κάποιος εισέρχεται
Πέτρος Παπαβασιλείου
17/04/2019 | 20:05

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία εγγραφής ενδιαφερομένων στο προαιρετικό πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο υλοποίησης της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 8/2018 του Οργανισμού.

Οι επιταγές κατάρτισης (voucher) αφορούν τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους, περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (30.333 θέσεις).

Τα voucher θα αξιοποιηθούν, κατά μέγιστο όριο, από 26.852 ωφελούμενους.

Η προαιρετική κατάρτιση περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης των ωφελουμένων διάρκειας 120 ωρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 100 ώρες «Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)» σε τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες (συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών ενοτήτων που αφορούν οριζόντιες δεξιότητες) και 20 ώρες «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»
  • Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων Πληροφορικής (σε ένα από τα τρία επίπεδα) που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, κ. Κωνσταντίνου Μπάρκα, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, (17/4), "οι ωφελούμενοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης έως και την Μ. Τετάρτη 24/04/2019".

mparkas.png

Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας
Media Folder 

Πατήστε το κουμπί "Δείτε το έγγραφο" για να διαβάσετε την απόφαση.

Αρχείο
Δείτε το έγγραφο
PDF icon
voucher.pdf