ΟΑΕΔ: Πότε θα βγει το πρόγραμμα κοινωφελούς σε δήμους και φορείς

Ειδήσεις
ΟΑΕΔ: Πότε θα βγει το πρόγραμμα κοινωφελούς σε δήμους και φορείς
Νέες εκτιμήσεις στελέχους του Οργανισμού στο workenter - Τι άλλο βρίσκεται στα... σκαριά
Εξωτερική εικόνα τα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ (ταμπέλα ΟΑΕΔ - διοίκηση)
Πατήστε το ενεργό link για να δείτε κριτήρια, μόρια και μισθούς
29/07/2018 | 07:30

Το workenter επικοινώνησε εκ νέου με αρμόδιο στέλεχος του ΟΑΕΔ, διευρευνώντας το πότε ακριβώς θα αναρτηθεί το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω του οποίου θα προσληφθούν 30.436 άνεργοι σε δήμους, περιφέρειες και φορείς.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής: "Είμαστε, πλέον, έτοιμοι. Η Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος αναμένεται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ έως την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Αυγούστου"

Σημειώνεται ότι η έκδοση του συγκεκριμένου προγράμματος σημείωσε καθυστέρηση.

Αιτίες, ο μεγάλος αριθμός των θέσεων, η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (υποδοχής των αιτήσεων) του ΟΑΕΔ και οι διατυπώσεις της ύστατης ώρας, δεδομένου ότι σε αυτό το πρόγραμμα εμπλέκεται ενεργά και το υπουργείο Εργασίας.

Για να δείτε κριτήρια, μόρια, δικαιολογητικά, μισθούς και ειδικότητες πατήστε ΕΔΩ

Τι άλλο έρχεται

Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας και της διοικήτριας του ΟΑΕΔ, έως το τέλος του έτους θα εκδοθεί πλήθος στοχευμένων προγραμμάτων που αφορούν:

Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σε αυτή τη φάση, οι επιχειρήσεις εκδηλώνουν ενδιαφέρον ένταξης στο πρόγραμμα και αμέσως μετά θα διενεργηθούν οι προσλήψεις. 

2 Σχόλια
kostaskal's picture
kostaskal
Καποια ενημερωση σχετικα με την προκήρυξη των προστατευόμενων?Ο αρμοδιος υφυπουργος ειχε κανει λογο για αμεση εκκινηση των διαδικασιων.
29/07/2018 | 10:27
Workenter's picture
Workenter
Δεν έχουμε κάποια καινούργια ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα. Με το που έχουμε κάποιο νεότερο θα αναρτήσουμε σχετικό θέμα.
30/07/2018 | 10:47