ΟΑΕΔ: Μέσω ΚΕΠ από αύριο οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα 2019

Ειδήσεις
ΟΑΕΔ: Μέσω ΚΕΠ από αύριο οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα 2019
Σε εξέλιξη η υποβολή μέσω του Οργανισμού
ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ
17/09/2019 | 16:03

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες Δευτέρα (16/9) η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση του εποχικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.

Η υποβολή των αιτήσεων μέσω ΚΕΠ θα αρχίσει να πραγματοποιείται από αύριο, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Πώς η καταβολή

Οι δικαιούχοι ή οι αντιπρόσωποί τους μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση τους είτε μέσω της Υπηρεσίας ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής τους, είτε από οποιοδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω ΚΕΠ.

Ειδικότερα:

  • Στην περίπτωση που η αίτηση υποβάλλεται στην Υπηρεσία του τόπου κατοικίας, ο δικαιούχος ή ο αντιπρόσωπός του επιδεικνύει το σχετικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας η οποία πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την υποβολή της αίτησης .Σημειώνουμε ότι ο αντιπρόσωπος μπορεί να εκπροσωπεί μέχρι 2 δικαιούχους, με την επίδειξη της σχετικής εξουσιοδότησης. ΟΙ νέοι δικαιούχοι, οι οποίοι συναλλάσσονται για πρώτη φορά με τον ΟΑΕΔ θα πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικά σε ΚΠΑ 2 του τόπου κατοικίας

Για την υποβολή της αίτησης από άλλο χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης: 1) Οι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες (στους οποίους έχει χορηγηθεί κλειδάριθμος), θα εισέρχονται στο σύστημα με τη χρήση των κωδικών τους (Είσοδος χρήστη). 2) Όσοι δεν έχουν τον σχετικό κλειδάριθμο, αλλά είναι ήδη συναλλασσόμενοι με τον Οργανισμό, θα πρέπει να εισέρχονται στο Portal του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr, προκειμένου να λάβουν οδηγίες για την απόκτηση κωδικού πρόσβασης ώστε να υποβάλλουν την σχετική αίτηση του εποχιακού βοηθήματος έτους 2019.