ΟΑΕΔ: Αναδρομικά οι πληρωμές για 478 καθαρίστριες

Ειδήσεις
ΟΑΕΔ: Αναδρομικά οι πληρωμές για 478 καθαρίστριες
Τι δηλώνει στο workenter για το ζήτημα άμεση συνεργάτιδα της κ. Καραμεσίνη
Εξωτερική εικόνα τα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ (ταμπέλα ΟΑΕΔ - διοίκηση)
Κανονικά (και αναδρομικά) θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το γραφείο της κ. Καραμεσίνη
Πέτρος Παπαβασιλείου
06/08/2018 | 15:10

Σε νομικές περιπέτειες -χωρίς να ευθύνονται- έχουν εμπλακεί οι 478 προσληφθέντες (καθαριστές, καθαρίστριες) σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΣΟΧ1/2018).

Το νέο προσωπικό παραμένει απλήρωτο, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναφέρουν στο workenter, καθώς οι επικεφαλής των ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού, τα οποία αντικαταστάσθηκαν από τους προσληφθέντες, προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι ιδιώτες απέστειλαν έγγραφο στους προσληφθέντες της ΣΟΧ1/2018, υποστηρίζοντας ότι οι προσλήψεις τους είναι "μη νόμιμες".

Το workenter επικοινώνησε με το γραφείο της διοίκητριας του ΟΑΕΔ για να αποσπάσει απαντήσεις. Άμεση συνεργάτιδα της κ. Καραμεσίνη μας ανέφερε ότι "ακολουθείται, ήδη, μια διοικητική διαδικασία. Η Νομική μας Υπηρεσία θα εκδώσει γνωμοδότηση για το θέμα". 

Σε ερώτησή μας για το πώς και το πότε η πληρωμή και εξόφληση των εργαζομένων λάβαμε την εξής απάντηση: "Σκοπός του ΟΑΕΔ είναι να καταβληθούν όλοι οι μισθοί (Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου) αναδρομικά. Αυτό μπορεί να γίνει και μέχρι τέλος Αυγούστου. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα ποσά θα καταβληθούν εφάπαξ ή σε δύο δόσεις (ανά 15νθήμερο)".

2 Σχόλια
πανος87's picture
πανος87
γεια σας,παλι καλα να μας πληρωσουν μεχρι τελη αυγουστου,υπαρχει περιπτωση να μας σταματησουν κιολας?
07/08/2018 | 11:09
Workenter's picture
Workenter
Είμαστε σε επικοινωνία με τον ΟΑΕΔ μόλις μάθουμε κάτι άλλο επίσημο θα αναρτήσουμε και άλλο σχετικό άρθρο.
07/08/2018 | 13:48