ΟΑΕΔ: 5.066 θέσεις στην πυροπροστασία με αυξημένο μισθό (Κοινωφελής)

Ειδήσεις
ΟΑΕΔ: 5.066 θέσεις στην πυροπροστασία με αυξημένο μισθό (Κοινωφελής)
ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ workenter - Ποιοι και πώς ευνοούνται, ολόκληρη η τροπολογία
φωτιά, κατάσβεση, δάσος, πυροσβέστες, δασοπυρόσβεση
22/02/2019 | 10:40

Στην Βουλή κατέθεσε χθες Πέμπτη (21/2) η υπουργός Εργασίας, κυρία Έφη Αχτσιόγλου, την τροπολογία εξίσωσης των αμοιβών των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ με τους νέους αυξημένους κατώτατους μισθούς.

Όπως είχε τονίσει το workenter σε πρόσφατο δημοσίευμα, η αύξηση των αμοιβών θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Φεβρουαρίου 2019, για όλους τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα της επέκτασης της χρονικής διάρκειας συγκεκριμένων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, μεταξύ των οποίων και η δράση για 5.066 θέσεις στην πυροπροστασία.

"Η δυνατότητα επέκτασης κρίνεται απαραίτητη για την πληρέστερη προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, δεδομένης της υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές κατά τους θερινούς, ιδίως, μήνες".

"Με τον τρόπο αυτό, θα δύναται να αντιμετωπίζονται τυχόν έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, οι οποίες χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και ανάγονται στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος" επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση.

Το ''σήμα'' για επέκταση των συγκεκριμένων συμβάσεων, που είχε αποκαλύψει το workenter την 1η Φεβρουαρίου 2019, είχε δώσει με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικού δικτύου ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως τόνιζε τότε ο υπουργός, τα συναρμόδια υπουργεία (Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης) ήδη βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές για την τροποποίηση της σχετικής απόφασης (ΚΥΑ).

Διαβάστε επίσης: