Κτηματολόγιο 2019: Παράταση κτηματογράφησης σε οκτώ περιοχές

Ειδήσεις
Κτηματολόγιο 2019: Παράταση κτηματογράφησης σε οκτώ περιοχές
Οι νέες προθεσμίες
25/04/2019 | 10:48

Νέα ευκαιρία, να δηλώσουν το ακίνητό τους, παρέχουν στους ιδιοκτήτες οι παρατάσεις που δόθηκαν σε οκτώ περιφερειακές ενότητες για την διαδικασία κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ηλεία θα μπορούν να δηλώσουν την περιουσία τους έως τις 12 Ιουνίου, ενώ όσοι έχουν ακίνητη περιουσία σε Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 18 Ιουνίου 2019. Την ίδια ώρα παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2019 η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων διόρθωσης- ενστάσεων σε περιοχές της Κοζάνης.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις προαναφερόμενες περιοχές πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακίνητης περιουσίας στο Γραφείο Κτηματογράφησης όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ktimatologio.gr.
Οι ιδιοκτήτες που μένουν στην Αττική έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τους φακέλους στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και κάθε Τετάρτη από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.
Στο μεταξύ από τη Μ. Τρίτη λειτουργεί στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του Κτηματολογίου. Αυτό σημαίνει ότι καταργήθηκε το άμισθο Υποθηκοφυλάκειο και στη θέση του λειτουργεί πλέον το Υποκατάστημα Βέροιας του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας. Σημειώνεται πως τα 17 Κτηματολογικά Γραφεία με τα 75 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα 390 Υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν σήμερα.