ΔΕΗ Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ): Παράταση στις αιτήσεις (ΗΔΙΚΑ)

Ειδήσεις
ΔΕΗ Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ): Παράταση στις αιτήσεις (ΗΔΙΚΑ)
Πώς και πότε ο έλεγχος και η έγκριση
12/08/2019 | 12:00

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για όσους θέλουν να υποβάλλουν αίτηση εκ νέου υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας, που παρέχουν όλοι οι προμηθευτές.

Η παράταση ελήφθη με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Γεράσιμου Θωμά.

Κρίθηκε επιβεβλημένη για να ενημερωθεί η βάση δεδομένων που τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2018.

Επίσης για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες από την αρχικά περιορισμένη περίοδο υποβολής αιτήσεων που είχε οριστεί.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.idika.gr/kot/ και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019 θα ενημερωθούν για την εκ νέου ένταξή τους ή όχι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Μέχρι τον έλεγχο και έγκριση (ή όχι) των νέων αιτήσεων παραμένουν ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι υφιστάμενοι δικαιούχοι, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 Σχόλια
txathan's picture
txathan
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤ Β ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ . Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ? Ή ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΒΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΜΕΝΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
12/08/2019 | 14:00
Workenter's picture
Workenter
Καλημέρα, μάλλον είναι τεχνικό το θέμα, καλύτερα να μιλήσετε απ΄ ευθείας με το ΗΔΙΚΑ.
20/08/2019 | 11:26