Κοιν. μέρισμα: Ανοίγει, εκ νέου, η πλατφόρμα - Έρχεται το επίδομα ενοικίου

Ειδήσεις
Κοιν. μέρισμα: Ανοίγει, εκ νέου, η πλατφόρμα - Έρχεται το επίδομα ενοικίου
«Προ των πυλών» οι νέες πλατφόρμες - Επίσημες δηλώσεις
ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ
Ενεργοποιούνται οι υπουργικές αποφάσεις
07/01/2019 | 09:52

Νέα ενεργοποίηση της πλατφόρμας koinonikomerisma.gr -εντός των επόμενων ημερών- σχεδιάζει η ΗΔΙΚΑ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (7/1) ο πρόεδρος του φορέα, κ. Τάγαρης, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η επαναλειτουργία αφορά περίπου 24.000 δικαιούχους που τελικά δεν πήραν τα χρήματα και δήλωσαν λάθος ή αναντίστοιχο λογαριασμό ΙΒΑΝ.

Στόχος ουσιαστικά, εξήγησε, είναι να εξυπηρετηθούν πολίτες οι οποίοι έλαβαν έγκριση στην αίτησή τους χωρίς όμως να «δουν» το ποσό στον λογαριασμό τους. Οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να υποβάλουν διορθωτική αίτηση.

Επίδομα ενοικίου - στέγασης

«Προ των πυλών» φαίνεται ότι βρίσκεται η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για τον καθορισμό δικαιούχων και κριτηρίων του επιδόματος ενοικίου - στέγασης.

Όπως διευκρίνησε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η υπουργική απόφαση για την επιδότηση ενοικίου και στεγαστικού δανείου.Οι δικαιούχοι επιδόματος ενοικίου ή στεγαστικού δανείου θα λάβουν από 70 έως και 210 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, αλλά και εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε αναλυτικά κριτήρια και ποσά.

URL
Δείτε το έγγραφο
https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/epidoma-enoikioy-2019-poio...
2 Σχόλια
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Π.'s picture
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Π.
Ντροπή και αίσχος. Μας κοροϊδεύετε κανονικά, αφού άλλα λέτε και ψηφίζετε σήμερα και άλλα περνάτε την επομένη. Στο ΦΕΚ 2282/ 15-6-2018 τ.Β΄ για το στεγαστικό επίδομα τα εισοδηματικά κριτήρια ήταν άλλα (ξεκινούσαν από 8.000 Ευρώ) και άλλα είπε σήμερα ο κ. Τάγαρης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 (Ξεκινάνε από 7.000 Ευρώ). Μένουν έξω πολλές οικογένειες με δύο παιδιά που έχουν όντως σοβαρό πρόβλημα. Ενδεικτικά αναφέρω στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε οικογένειες με 2 παιδιά το ανώτατο όριο ήταν 20.000 ευρώ και σήμερα όπως ακούσαμε 17.500. Μας τρέφατε με φρούδες και ψεύτικες ελπίδες, πιστεύαμε ότι θα παίρναμε οικονομική ανάσα, αλλά διαψευστήκαμε. Κρίμα γιατί τα γραπτά μένουν και θα μείνετε στην ιστορία και γιαυτό, αλλά να δημοσιεύονται στο Φύλλο της κυβέρνησης και όμως να αλλάζουν… Τελικά πόσο άχρηστος λαός είμαστε που σας πιστεύουμε…
07/01/2019 | 12:00
Workenter's picture
Workenter
Καλησπέρα, καλό είναι να περιμένετε την έκδοση της ανακοίνωσης με τα τελικά κριτήρια. Τέλος τα κριτήρια που αναφέρουμε δεν τα φτίαξαμε εμείς ούτε τα γράψαμε βάση κάποιων πληροφοριών αλλά είναι δημοσιευμένα σε ΦΕΚ, δηλαδή σε επίσημο έγγραφο της κυβέρνησης. Τώρα άμα τα αλλάξει η κυβέρνηση δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς ούτε ευθυνόμαστε εμείς. Τέλος θέλουμε να αναφερθούμε οτι ουδέποτε προσπαθούμε να παραπλανήσουμε τους αναγνώστες μας ή να τους παραπληροφορήσουμε.
09/01/2019 | 14:26