Κοινωνικό μέρισμα 2018: Οι τελευταίες ''πινελιές'' στο koinonikomerisma.gr

Ειδήσεις
Κοινωνικό μέρισμα 2018: Οι τελευταίες ''πινελιές'' στο koinonikomerisma.gr
Όλα έτοιμα για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας
κοινωνικό μέρισμα, 2018, koinonikomerisma.gr
Η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή (6/12) η πλατφόρμα
Μιχάλης Τσιλιβάκος
06/12/2018 | 14:43

Τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής δέχεται η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr, που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.

Υπό τον φόβο ''κατάρρευσης'' του συστήματος τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, η ΗΔΙΚΑ πραγματοποιεί τις τελικές δοκιμές.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι, ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, κ.κ. Τάγαρης, ανέφερε πως αναμένεται η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας παράλληλα πως η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Όπως προβλέπεται στη σχετική νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε στις 28 Νοεμβρίου, το ποσό που διατίθεται ανέρχεται σε 710 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι ίσο με το ποσό που διατέθηκε το 2017. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων θα είναι αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω αλλαγών στα περιουσιακά κριτήρια και, συγκεκριμένα, λόγω της αύξησης των ανώτατων ορίων της αξίας ακίνητης περιουσίας.

Με την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενεργοποιηθεί διαδικτυακός τόπος, όπου μπορείτε να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος ή όχι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλετε αίτηση για την καταβολή του χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του Πληροφοριακού Συστήματος TAXISnet της Α.Α.Δ.Ε.

Διαβάστε επίσης: