Επίδομα θέρμανσης: Ενισχυμένη η καταβολή μέσω Κοινωνικού Μερίσματος

Ειδήσεις
Επίδομα θέρμανσης: Ενισχυμένη η καταβολή μέσω Κοινωνικού Μερίσματος
Προβλέπονται περισσότεροι δικαιούχοι - Επίσημες δηλώσεις
επίδομα, πετρέλαιο, μετρητής, χρήματα
03/12/2018 | 10:39

Συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ από το υπερπλεόνασμα θα καταβάλει έως το τέλος το έτους το υπουργείο Οικονομικών στους δικαιούχους του επιδόματος της περυσινής χειμερινής περιόδου (2017-2018).

Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, κ. Παπανάτσιου, οι δικαιούχοι θα δουν στον λογαριασμός τους το συμπληρωματικό επίδομα ως το τέλος του έτους.

Όπως τόνισε η αρμόδια υφυπουργός, «και φέτος, θα δώσουμε μέρος του μερίσματος για πετρέλαιο θέρμανσης, όπως και πέρυσι. Αυτοί που πήραν την επιδότηση πετρελαίου το 2017 θα πάρουν συμπληρωματικό ποσό και φέτος, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ».

Σύμφωνα με διευκρινήσεις του υπ. Οικονομικών, το επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένο στην Α΄ Ζώνη, επειδή στην Α΄ Ζώνη, τις πιο βόρειες και κάποιες ορεινές περιοχές, είναι πιο μεγάλες οι ανάγκες.

Σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης για τη σεζόν 2018-2019 η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι προετοιμάζεται αυτή την στιγμή η σχετική υπουργική απόφαση. Όπως διευκρίνισε οι πολίτες θα μπουν στις σελίδες της ΑΑΔΕ και θα υποβάλουν αίτηση, με βάση την κατανάλωση πετρελαίου, για την επόμενη χρονιά και θα πάρουν την επιδότηση πετρελαίου (σε δύο δόσεις, έως 31/1 και έως 30/6).

Διαβάστε επίσης: