Επίδομα στέγασης ΜΟΝΙΜΑ - Έρχεται και το κοινωνικό μέρισμα (άμεσα)

Ειδήσεις
Επίδομα στέγασης ΜΟΝΙΜΑ - Έρχεται και το κοινωνικό μέρισμα (άμεσα)
Όλα τα τελευταία δεδομένα, με βάση δηλώσεις του υπ. Οικονομικών
κατασκευή από χρήματα
Μιχάλης Τσιλιβάκος
08/10/2018 | 06:00

Επιπλέον χώρο και αύξηση των δικαιούχων για το στεγαστικό επίδομα ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «θα έχουμε και τα 750 εκατ. (αντίμετρα) τουλάχιστον, ακόμη το συζητάμε με την Κομισιόν μήπως είναι και περισσότερα...Άρα θα το δουν από 1/1/2019 τα μέτρα αυτά είναι εκ των προτέρων και μόνιμα. Δηλαδή όποιος πάρει το επίδομα στέγασης θα το πάρει από 1/1/2019, δηλαδή θα πάρει και το '19, θα πάρει και το '20 και το '21 και το '22 και πάει λέγοντας».

Σημειώστε:

  • Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης εντάσσεται η προσπάθεια ένταξης επιπλέον δικαιούχων στο μέτρο
  • Ενώ η αρχική απόφαση προέβλεπε υπαγωγή για 600.000 νοικοκυριά, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού προβλέπουν καταβολή της ενίσχυσης σε 300.000
  • Τα αρχικά δεδομένα τοποθετούσαν το μέτρο ως αντίμετρο απέναντι στην περικοπή των συντάξεων
  • Αναμένεται αύξηση των δικαιούχων με βάση νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης, στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής. Η αύξηση προβλέπεται σε ένα ''πακέτο'' παροχών (δείτε ΕΔΩ)

Κοινωνικό μέρισμα

Τονίζεται ότι -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- θα πρέπει να θεωρείται (περίπου) σίγουρη και η καταβολή κοινωνικού μερίσματος , το οποίο θα καταβληθεί στο τέλος του 2018.

Διαβάστε επίσης: