Έκτακτο επίδομα, τώρα, σε ανέργους ΜΜΕ - Πώς συμμετέχουν σε προγράμματα ΟΑΕΔ

Ειδήσεις
Έκτακτο επίδομα, τώρα, σε ανέργους ΜΜΕ - Πώς συμμετέχουν σε προγράμματα ΟΑΕΔ
Ολόκληρες οι αποφάσεις
Χρήματα
08/01/2019 | 10:48

Την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης εορτών Χριστουγέννων 2018 σε μη επιδοτούμενους ανέργους ΜΜΕ και συγκεκριμένα ασφαλισμένους της Περιφερειακής Υπηρεσίας του ΕΦ.Κ.Α-Α΄ Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών (ΤΣΠΕΑΘ), αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφηρίδα της Κυβερνήσεως, αφορά τους ανέργους καθώς και όσους επιδοτήθηκαν ως άνεργοι λόγω επίσχεσης, ασφαλισμένους της Περιφερειακής Υπηρεσίας του ΕΦ.Κ.Α-Α΄ Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών (ΤΣΠΕΑΘ), των οποίων η επιδότηση λόγω τακτικής ανεργίας ή επίσχεσης τερματίστηκε μέσα στο προ της 1ης Δεκεμβρίου 2018 7μηνο και εφόσον, από τη λήξη της επιδότησής τους μέχρι την ανωτέρω αναφερόμενη ημερομηνία, δεν έχουν εργαστεί σε εργοδότη με οποιαδήποτε σχέση εργασίας περισσότερο από δύο μήνες.

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης, ορίζεται ίσο με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος που έλαβε κάθε δικαιούχος όταν επιδοτήθηκε.

Άνεργοι ΜΜΕ και στον ΟΑΕΔ

Νέοι δικαιούχοι θα εντάσσονται σε προγράμματα απασχόλησης και επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Ποιους αφορά:

  • Μισθωτούς εργαζόμενους στα ΜΜΕ
  • Μισθωτοί τεχνικοί οι οποίοι ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΕΦΚΑ (κλάδοι πρώην ΤΣΠΕΑΘ και πρώην ΤΑΤΤΑ αντίστοιχα) και στον ΕΔΟΕΑΠ

Τονίζεται πως οι νέοι άνεργοι θα μπορούν πλέον να εντάσσονται σε προγράμματα κατάρτισης, κοινωφελούς απασχόλησης κ.ά.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση (ΦΕΚ).

Αρχείο
Δείτε το έγγραφο
PDF icon
apofasi_epidoma.pdf