ΔΕΗ : Ξεκίνησαν οι διακανονισμοί μέσω κλήσης - «Έσπασε» το τηλεφωνικό κέντρο

Ειδήσεις
ΔΕΗ : Ξεκίνησαν οι διακανονισμοί μέσω κλήσης - «Έσπασε» το τηλεφωνικό κέντρο
Μπαράζ τηλεφωνικών ρυθμίσεων για οφειλές - Χαμηλότερη προκαταβολή και έως 24 δόσεις με το νέο πρόγραμμα
ΔΕΗ, είσοδος, λογότυπο, τηλεφωνικό κέντρο, 11770
09/10/2019 | 09:54

Μπαράζ κλήσεων δέχτηκε χθες Τρίτη (8/10) το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ, πρώτη ημέρα εφαρμογής της δυνατότητας ρύθμισης χρεών τηλεφωνικά, χωρίς την υποχρέωση μετάβασης του οφειλέτη σε κατάστημα της επιχείρησης.

Οι κλήσεις προς το τηλεφωνικό κέντρο 11770 σχεδόν τετραπλασιάστηκαν. Σε μια ημέρα έγιναν 993 τηλεφωνικές ρυθμίσεις, έναντι μόλις 280 (αιτήσεων για ρύθμιση) ανά ημέρα τον Σεπτέμβριο. Είναι ενδεικτικό ότι η ΔΕΗ ενίσχυσε το τηλεφωνικό κέντρο για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής.

Με ένα τηλεφώνημα και λαμβάνοντας στο κινητό τους ως επιβεβαίωση ένα sms, οι οφειλέτες απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ θα μπορούν να ρυθμίζουν ποσά έως και 5.000 ευρώ.

Οι οφειλέτες θα καλούν το πενταψήφιο νούμερο και έχοντας μπροστά τους την αστυνομική ταυτότητα και τον ΑΦΜ θα μπορούν να ζητούν διακανονισμό. 

Οι πελάτες της εταιρείας θα μπορούν και πάλι χωρίς να επισκεφθούν κατάστημα να πληρώνουν ηλεκτρονικά είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ είτε μέσω web banking με τη χρήση της χρεωστικής ή της πιστωτικής τους κάρτας. Εννοείται ότι μπορούν να πληρώνουν και με τη χρήση κάρτας στα ειδικά ηλεκτρονικά σημεία που διαθέτουν οι τράπεζες αλλά και επισκεπτόμενοι καταστήματα της ΔΕΗ. Αφού καταθέσουν το ποσό της προκαταβολής στη συνέχεια θα λαμβάνουν ταχυδρομικώς το πρόγραμμα των μηνιαίων δόσεων με τις ημερομηνίες- προθεσμίες για την καταβολή τους.

Διακανονισμοί σε 24 δόσεις

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πρόγραμμα διακανονισμών που τέθηκε σε εφαρμογή την προηγούμενη εβδομάδα προβλέπει χαμηλότερη προκαταβολή και έως 24 δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το ύψος της προκαταβολής και οι δόσεις κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος της οφειλής, ως εξής:

  • Για χρέος έως 500 ευρώ, προκαταβολή 10 % και 5 μηνιαίες δόσεις
  • Από 500 ως 1000 ευρώ, προκαταβολή 10 % και 8 μηνιαίες δόσεις
  • Από 1000 ως 2000 ευρώ, προκαταβολή 15 % και 12 μηνιαίες δόσεις
  • Από 2000 ως 3000 ευρώ, προκαταβολή 20 % και 18 μηνιαίες δόσεις
  • Από 3000 ευρώ και πάνω υπάρχουν δύο εναλλακτικές: προκαταβολή 20 % και 18 μηνιαίες δόσεις ή προκαταβολή 30 % και 24 μηνιαίες δόσεις

Η διαδικασία έγκρισης είναι αυτοματοποιημένη και θα γίνεται άμεσα στα καταστήματα της ΔΕΗ με την υποβολή της αίτησης. Ο πελάτης θα χρειάζεται να προσκομίσει μόνο τον τελευταίο λογαριασμό του, την αστυνομική του ταυτότητα και τον ΑΦΜ του, στοιχεία που πρέπει να διαθέτει και κατά την τηλεφωνική διαδικασία ρύθμισης.

Μετά την τηλεφωνική έγκριση της ρύθμισης, ο πελάτης λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα που αναφέρει τα εξής:

«Για να ενεργοποιηθεί ο διακανονισμός που συμφωνήθηκε, θα πρέπει η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (….) να πληρωθεί εντός μίας εργάσιμης ημέρας (έως ………). ΚΩΔ.ΗΛ.ΠΛΗΡ RF…………………………….».

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των δόσεων και των νέων λογαριασμών που θα εκδοθούν στη συνέχεια.