Πόθεν Έσχες: Μέχρι πότε οι δηλώσεις

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υπόχρεοι
Οι δηλώσεις υποβάλλονται στην σελίδα www.pothen.gr.

Μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση Πόθεν Έσχες οι υπόχρεοι.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται στην σελίδα www.pothen.gr.

Οι υπόχρεοι πρέπει να επιλέγουν με προσοχή το έτος αλλά και το είδος της δήλωσης που θέλουν να υποβάλλουν καθώς η επιλογή λανθασμένου έτους,  ή η επιλογή Αρχικής αντί Ετήσιας Δήλωσης, δεν εκπληρώνει τη σχετική τους υποχρέωση.

Η δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα εντός 90 ημερών από την απόκτηση της ιδιότητας αυτής και περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία του υπόχρεου κατά την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας υπόχρεου και όχι κατά την ημερομηνία υποβολής της Αρχικής Δήλωσης.

Σημαντικό:

Η παράλειψη ή η υποβολή ανακριβούς, ή ελλιπούς δήλωσης από τον υπόχρεο, αποτελεί ποινικό αδίκημα ενώ θεμελιώνεται και η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος για τους υπαλλήλους του δημοσίου.

Για προβλήματα ή απορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρετητής Υπόχρεων – ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100 από τις 07.30 έως τις 17.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram