Πότε θα βγει η νέα προκήρυξη στη Δικαστική Αστυνομία

Πώς θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων
Σύμφωνα με πληροφορίες του workenter.gr, η νέα προκήρυξη για την επιλογή αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού στο νεοσύστατο θεσμό αναμένεται να εκδοθεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Τη νέα μεγάλη προκήρυξη για την πρόσληψη 700 υπαλλήλων στη Δικαστική Αστυνομία προετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του workenter.gr, η νέα προκήρυξη για την επιλογή αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού στο νεοσύστατο θεσμό αναμένεται να εκδοθεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Ήδη η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο βρίσκονται σε φάση διαβούλευσης για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της Δικαστικής Αστυνομίας.

Κερδίζει συνεχώς έδαφος η πρόταση το πρόσωπο αυτό να είναι συνταξιούχος ανώτατος δικαστής.

Παράλληλα απόψε (27/2) ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία του νέου θεσμού.

Το χρονοδιάγραμμα

  1. Τοποθέτηση επικεφαλής του Σώματος
  2. Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος των αρμοδιοτήτων του νέου Σώματος
  3. Επεξεργασία και έκδοση προκήρυξης από το υπουργείο Δικαιοσύνης (Οκτώβριο)
  4. Διενέργεια γραπτών εξετάσεων για την επιλογή πολιτικού και αστυνομικού προσωπικού

Πως θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων

  • Για το πολιτικό προσωπικό: Ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις - Γραπτές εξετάσεις - Προφορικές εξετάσεις
  • Για το αστυνομικό προσωπικό: Ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις - Αθλητικές δοκιμασίες - Γραπτές εξετάσεις – Προφορικές εξετάσεις

Οι υποψήφιοι για να διοριστούν, θα πρέπει να περάσουν διαδοχικά τα στάδια που αναφέρονται παραπάνω και να είναι επιτυχόντες σε αυτά.

Δηλαδή, ο υποψήφιος που διεκδικεί θέση στο πολιτικό τμήμα, για να δώσει γραπτές εξετάσεις θα πρέπει πρώτα να έχει περάσει την ψυχοτεχνική και την υγειονομική εξέταση.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram