Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Τι αλλάζει από την επόμενη σχολική χρονιά
Ο λόγος είναι διότι η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει ημέρα Κυριακή, η ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα μετατεθεί για την επόμενη ημέρα.

Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, οπότε και αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο σχεδιασμός για την έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς είναι η Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος είναι διότι η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει ημέρα Κυριακή, η ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα μετατεθεί για την επόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στα σχολεία την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε πως από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 με στόχο την άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

«Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα» έχει τονίσει η υπουργός.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram