Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο (3/9): Στο «πορτοκαλί» Αττική, Εύβοια και Αιγαίο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο (3/9): Στο «πορτοκαλί» Αττική, Εύβοια και Αιγαίο

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τίθενται την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 η Αττική, η Εύβοια και αρκετά νησιά του Αιγαίου, καθώς η Πολιτική Προστασία προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς και το επίσημο δελτίο, οι καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα εκδήλωσης και γρήγορης εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε κατηγορία κινδύνου 4

Η προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αφορά:

  • την Περιφέρεια Αττικής
  • την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας
  • τις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας
  • τις Κυκλάδες

Επομένως, κάτοικοι και επισκέπτες των συγκεκριμένων περιοχών καλούνται να παραμείνουν ιδιαίτερα προσεκτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους που περιλαμβάνονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου.

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ενισχύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους, ώστε να παρέμβουν άμεσα σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς. Παράλληλα, οι πολίτες χρειάζεται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών και να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει σπινθήρα ή φλόγα.

Τι πρέπει να αποφεύγουν οι πολίτες

Βρίσκεστε σε κάποια από τις παραπάνω περιοχές; Ελέγξτε προσεκτικά τις δραστηριότητές σας και αποφύγετε:

  • το κάψιμο ξερών χόρτων, κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού
  • τη χρήση δισκοπρίονων, συσκευών συγκόλλησης και άλλων εργαλείων που παράγουν σπινθήρες
  • το άναμμα υπαίθριας ψησταριάς
  • το κάπνισμα μελισσών
  • τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων
  • οποιαδήποτε εργασία στην ύπαιθρο μπορεί να αποτελέσει αιτία πυρκαγιάς

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.

Ηλιάνα Καλούπη

Ηλιάνα Καλούπη

Η Ηλιάνα Καλούπη είναι δημοσιογράφος από το 2018. Έχει πτυχίο στη λογοτεχνική μετάφραση, διόρθωση και επιμέλεια κειμένων. Υψηλή εξειδίκευση σε θέματα ΑΣΕΠ. Καλύπτει το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας. Δημιουργός σύνθετου περιεχομένου για ευρύ φάσμα θεματολογίας.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version