Πολιτική Προστασία: Εκδόθηκε ο νέος Χάρτης Επικινδυνότητας Πυρκαγιών – Στο “κόκκινο” η μισή Ελλάδα

Πολιτική Προστασία: Με εγκύκλιό του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας γνωστοποιεί προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι εκδόθηκε και επικυρώθηκε ο νέος Εθνικός Χάρτης Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών.
Στην υψηλή κατηγορία κινδύνου (με κόκκινο χρώμα) είναι η Αττική, η Στερεά, η Μαγνησία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου, το Ιόνιο, η Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Αλεξαδρούπολη, Έβρος.
Δείτε το νέο χάρτη:

Πολιτική Προστασία: Ελέγξτε τις παραβάσεις στην πρόληψη
Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, με αριθμό πρωτοκόλλου 23768, καλούνται όλοι οι αρμόδιοι φορείς κατά την επιβολή των διοικητικών προστίμων προς τους παραβάτες να λάβουν υπόψη τους, για την περίοδο από 1η Απριλίου έως και 31η Οκτωβρίου, το νέο Εθνικό Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών.
“Όλα τα πυροσβεστικά όργανα που έχουν οριστεί ως ελεγκτές για την επιβολή των ως άνω διοικητικών προστίμων, παρακαλούνται για την επισταμένη μελέτη και πιστή εφαρμογή της (α) σχετικής και της παρούσας στις συντρέχουσες περιπτώσεις”.
- Σημειώνεται, στο σημείο αυτό, ότι εκδόθηκε νέο ΦΕΚ για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων που είναι υπόχρεοι σε καθαρισμό των οικοπέδων τους. Δείτε το θέμα του workenter.gr με τίτλο: “Ακαθάριστα οικόπεδα: Ποιοι κινδυνεύουν με 5.000€ πρόστιμο και ποινή φυλάκισης- Ολόκληρο το ΦΕΚ“.
Πολιτική Προστασία: Ολόκληρη η εγκύκλιος
Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:
- 2 λεπτά πριν Αυξήσεις συντάξεων στο Δημόσιο: Ποιοι θα λαμβάνουν έως το 80% των αποδοχών τους
- 5 λεπτά πριν Καλαμάτα: Στον Ανακριτή ο 41χρονος για τη δολοφονία της συζύγου του – Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες
- 18 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Σήμερα (4/6) η ηλεκτρονική κληρωτίδα – Έρχονται τα αποτελέσματα για 2.628 μόνιμες προσλήψεις















