Ποια είναι η 52χρονη αρχηγός των ρασοφόρων: Η δράση της και οι μετακινήσεις στην Κομοτηνή

Το γενικό πρόσταγμα του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών είχε, κατά πώς φαίνεται, η 52χρονη Α.Γ., μία γυναίκα η οποία χειριζόταν όλα τα μεγάλα, και πιθανότατα και τα μικρά, ζητήματα που αντιμετώπιζε η οργάνωση, στην οποία φέρονται να είχαν ενταχθεί και οι τρεις ρασοφόροι.
Πρόκειται για πρόσωπο με ποινικό παρελθόν, που σύμφωνα με τις αστυνομικές πληροφορίες διέθετε άνεση και μεθοδικότητα στην οργάνωση των «εργασιών» του κυκλώματος, σε βαθμό που θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο έμπειροι διακινητές ναρκωτικών.

Παράλληλα, από τις έρευνες φαίνεται ότι η 52χρονη όχι μόνο είχε συχνή παρουσία στον ναό–αποθήκη της οδού Λιοσίων, αλλά όριζε και ραντεβού μεταξύ χρηστών και διακινητών στα στελέχη της δήθεν παλαιοημερολογίτικης εκκλησίας στις Τρεις Γέφυρες, στο κέντρο της Αθήνας.
Αυτό που ξεχωρίζει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι η σχέση της 52χρονης με έναν από τους τρεις ρασοφόρους. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας και των νόμιμων επισυνδέσεων, διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είχε εμφανή… αδυναμία στη γυναίκα, αναφερόμενος σε εκείνη με τρυφερότητα. Η 52χρονη φαίνεται ότι εκμεταλλευόταν αυτή τη σχέση, συνομιλώντας συχνά μαζί του για να δίνει εντολές προς τους τρεις ρασοφόρους, αλλά και για να μεταφέρει παράπονα κάθε φορά που, κατά τις Αρχές, υπήρχαν λάθη στη διαδικασία φύλαξης ή διακίνησης των ναρκωτικών.
Φτηνά εργατικά χέρια
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η οργάνωση φαίνεται να δραστηριοποιούνταν και στη διακίνηση μεταναστών. Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι η αρχηγός βρισκόταν παρούσα σε ένα από τα προπαρασκευαστικά δρομολόγια της ομάδας, με στόχο την ανίχνευση αστυνομικής παρουσίας. Μερικά χιλιόμετρα πίσω, ένας από τους τρεις ρασοφόρους αναλάμβανε –σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές– να μεταφέρει τουλάχιστον έξι αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο ρασοφόρος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω λίγο έξω από την Κομοτηνή.
Οι συνοριοφύλακες τον συνέλαβαν, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι λίγα λεπτά νωρίτερα από το ίδιο σημείο είχαν περάσει η αρχηγός και ο υπαρχηγός της οργάνωσης, ο οποίος αποτελούσε και τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δύο βραχίονες της δράσης. Θυμίζουμε ότι, πέρα από τη διακίνηση ναρκωτικών –το κύριο πεδίο της 52χρονης– υπήρχε και δεύτερος βραχίονας που είχε αναλάβει την καλλιέργεια κάνναβης σε περιοχή της Φθιώτιδας. Αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η οργάνωση να αναζητούσε «φθηνά εργατικά χέρια» για κάποιες από τις φυτείες της.
Γυναίκα με… παρελθόν
Για την 52χρονη αρχηγό, το «παιχνίδι» της διακίνησης ναρκωτικών δεν ήταν άγνωστο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είχε στο παρελθόν συλληφθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών, τον Οκτώβριο του 2023, καθώς φέρεται να είχε ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με αντικείμενο τη διακίνηση παράνομων ουσιών. Τότε είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί σε χώρο που διατηρούσε περισσότερα από 650 γραμμάρια κοκαΐνης, περίπου ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης και πάνω από 100 χάπια.
Η εμπλοκή της δεν περιορίστηκε στα ναρκωτικά, καθώς στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές όταν, ως υπεύθυνη καταστήματος καφέ, φέρεται να είχε μετατρέψει χώρο του σε λέσχη. Για την προηγούμενη υπόθεση ναρκωτικών είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικό όρο εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας της.
Χθες (12/11), η 52χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή. Κατά την απολογία της υποστήριξε πως συνομιλούσε με τους ρασοφόρους ως… πιστή. Μετά το πέρας της διαδικασίας της επιδόθηκε φυλακιστήριο και αναμένεται να οδηγηθεί σε προσωρινή κράτηση.
- 21 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα















