Πιστοποιητικό εμβολιασμού προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι αναφέρει στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Κομισιόν
Τι αναφέρει στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Κομισιόν

Πρόταση δημιουργίας πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε στην Πρόεδρο της Κομισιόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, προτείνεται η δημιουργία πιστοποιητικού για «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι επισυνάπτει «ένα προσχέδιο του πιστοποιητικού, που έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά»

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός σημειώνει πως «ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram