Πικρός… ο καφές: Πού έχει φτάσει η τιμή του

Ο καφές γίνεται ολοένα και πιο… ακριβός για τους Έλληνες καταναλωτές, καθώς μέσα σε έναν χρόνο η τιμή του αυξήθηκε κατά 20,9%, την ώρα που διεθνώς η χρηματιστηριακή του αξία καταγράφει πτώση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η ποικιλία ρομπούστα από 567 δολάρια τον τόνο το 2025 υποχώρησε στα 402,6 δολάρια το 2026. Παρ’ όλα αυτά, στην ελληνική αγορά οι τιμές κινούνται ανοδικά: τα 200 γραμμάρια στιγμιαίου καφέ από 8,48 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2025 έφτασαν τα 9,44 ευρώ τον Ιανουάριο του 2026.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος Εργαζόμενων Καταναλωτών, Α. Ραυτόπουλος, παρότι οι τιμές στα χρηματιστήρια Λονδίνου και Νέας Υόρκης υποχωρούν, στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν αυξήσεις έως και 8% μέσα στον Ιανουάριο.
Στην εστίαση, ο φρέντο καπουτσίνο αγγίζει πλέον τα 2,40 ευρώ και ο διπλός τα 2,60 ευρώ, με πολλούς καταναλωτές να περιορίζουν την κατανάλωση ή να στρέφονται στην παρασκευή καφέ στο σπίτι για εξοικονόμηση χρημάτων.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι για να περάσουν μειώσεις στη λιανική, θα πρέπει οι προμήθειες να γίνονται σε χαμηλότερες τιμές για τουλάχιστον έξι μήνες πριν φανεί η διαφορά στο ράφι.
- 1 λεπτό πριν Αυξήσεις συντάξεων στο Δημόσιο: Ποιοι θα λαμβάνουν έως το 80% των αποδοχών τους
- 3 λεπτά πριν Καλαμάτα: Στον Ανακριτή ο 41χρονος για τη δολοφονία της συζύγου του – Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες
- 17 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Σήμερα (4/6) η ηλεκτρονική κληρωτίδα – Έρχονται τα αποτελέσματα για 2.628 μόνιμες προσλήψεις

















