Πέθανε σε ηλικία 68 ετών η Πάολα Ρεβενιώτη
Πέθανε σε ηλικία 68 ετών η Πάολα Ρεβενιώτη, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Η Πάολα Ρεβενιώτη ήταν εκδότρια, φωτογράφος, κινηματογραφίστρια και ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας μέχρι την τελευταία στιγμή.
Γεννήθηκε το 1958 και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Όπως η ίδια είχε περιγράψει, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως σεξεργάτρια.
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 δραστηριοποιήθηκε στο ελληνικό ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, ενώ από το 1982 έως το 1993 εξέδιδε το περιοδικό «Κράξιμο», το οποίο φιλοξενούσε θέματα σχετικά με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, καθώς και τις διεκδικήσεις των ομοφυλόφιλων.
Το 2014 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Καλιαρντά», ενώ το 2021 συμμετείχε στην ταινία «Πικροδάφνες» μαζί με την Εύα Κουμαριανού και την Μπέτυ Βακαλίδου. Το 2019 εντάχθηκε στο ΜέΡΑ25 και ήταν υποψήφια στην Α΄ Αθηνών στις βουλευτικές εκλογές του 2023, καθώς και στις ευρωεκλογές του 2024.
- 6 λεπτά πριν Πόρτο Ράφτη: Νεκρός άνδρας που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του
- 24 λεπτά πριν Στεγαστικό επίδομα: Πληρώθηκαν 1.367 δικαιούχοι των ΣΑΕΚ
- 27 λεπτά πριν Φωτιά τώρα στην Άνδρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση της Παλαιόπολης προς Μπατσί








