Πεδίον του Άρεως: Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του Προμηθέα

Στόχος βανδαλισμού έπεσε το βράδυ της Τρίτης 13 Ιανουαρίου το άγαλμα του Προμηθέας στο Πεδίον του Άρεως, όταν άγνωστοι δράστες έγραψαν με μαύρο σπρέι στη βάση του μνημείου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα συνθήματα δεν φαίνεται να σχηματίζουν κάποιο ευδιάκριτο ή συγκεκριμένο μήνυμα.
Το άγαλμα αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στον δημόσιο χώρο της Αθήνας, καθώς τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν μόλις πριν από τρεις μήνες, στις 12 Οκτωβρίου. Το έργο είναι αφιερωμένο στους μικρομεσαίους επαγγελματίες και απεικονίζει τον Προμηθέα ως διαχρονικό σύμβολο δύναμης, αυτοθυσίας και προόδου, αναδεικνύοντας τον ρόλο του δημιουργού και του ανθρώπου της παραγωγής.
Το μνημείο αποτελεί δωρεά του Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή του, και στόχο την ανάδειξη της προσφοράς των επαγγελματιών στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Για το περιστατικό, το Επιμελητήριο έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν ευθύνες, ενώ αναμένεται να δρομολογηθούν και οι εργασίες αποκατάστασης του αγάλματος.
- 10 λεπτά πριν Είναι ασφαλές να έχεις συνεχώς ανοιχτό το NFC στο κινητό;
- 24 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 1/2022: Νέες αναπληρώσεις προσλήψεων στην ΕΕΤΤ
- 25 λεπτά πριν Συντάξεις αναπηρίας: Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά έως 900€
















