Πάτρα: Συγκέντρωση αγροτών για ΟΠΕΚΕΠΕ και αποζημιώσεις πυρκαγιών
Το πρωί της Παρασκευής (14/11) αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Πάτρα. Τη mobilοποίηση οργάνωσαν η Ομοσπονδία Αχαΐας και οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι της περιοχής.
Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη μη καταβολή των ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και για το γεγονός ότι από τις 12 Αυγούστου δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο αποζημίωσης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Οι φωτιές προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες, ποιμνιοστάσια, ζωοτροφές και άλλες γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις γύρω από την Πάτρα, καθώς και σε περιοχές των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των αγροτών και κτηνοτρόφων έχουν ήδη ανακοινώσει τη διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στην Πάτρα.
- 1 ώρα πριν Εφάπαξ: Μειώσεις έως 23% – Ποιοι επηρεάζονται από τον «κόφτη» του 2014
- 1 ώρα πριν Καιρός σήμερα 04/08: «Καμίνι» η χώρα με 37άρια – Πού θα χτυπήσουν 7 μποφόρ
- 1 ώρα πριν Εορτολόγιο: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 4/8/2026









