Πατέρας Αντώνιος: «Δεν μπορώ να πληρώσω ούτε την ελάχιστη δόση – Απευθύνομαι στη βοήθεια του κόσμου»

Ο πατέρας Αντώνιος προχώρησε σε δήλωση μετά την καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε εις βάρος του για την υπόθεση σωματικών κακοποιήσεων παιδιών που φιλοξενήθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου.
Δήλωση μετά την καταδικαστική απόφαση
Στη δήλωσή του αναφέρει ότι η απόφαση εκδόθηκε ερήμην του, καθώς προηγήθηκε η παραίτηση των συνηγόρων υπεράσπισής του. Όπως σημειώνει, αρχικά αποχώρησαν οι Θ. Κονταξής, Α. Τριαντάφυλλου και Ι. Κώτσος και στη συνέχεια οι Α. Μπασαράς και Γ. Γεωργίου. Ο ίδιος αποχώρησε από τη διαδικασία, επικαλούμενος «ακραία μεροληψία του δικαστηρίου και στέρηση των υπερασπιστικών μου δικαιωμάτων», χαρακτηρίζοντας την καταδίκη «προδιαγεγραμμένη».
Παράλληλα, αναφέρεται στην προσωπική και οικονομική του κατάσταση, επισημαίνοντας ότι διαμένει με την πρεσβυτέρα και το ανήλικο παιδί τους και ότι λαμβάνει μειωμένο μισθό, γεγονός που – όπως υποστηρίζει – δεν του επιτρέπει να καταβάλει ούτε την ελάχιστη δόση της χρηματικής ποινής. «Αφήνομαι στον κάθε συνάνθρωπο, ως καταφύγιο και παρηγορία, ελπίζοντας στη βοήθειά του», σημειώνει, προσθέτοντας ότι η ποινή «στρώνει τον δρόμο του μαρτυρίου» που βιώνει τα τελευταία χρόνια και ότι θα συνεχίσει να πορεύεται «μέχρι όπου η ανθρώπινη δικαιοσύνη ορίσει».
Ποινή φυλάκισης 9,5 ετών εξαγοράσιμη έναντι 60.000 ευρώ
Το δικαστήριο επέβαλε στον ιερέα ποινή φυλάκισης 9,5 ετών, την οποία μετέτρεψε σε χρηματική προς 10 ευρώ ημερησίως. Αυτό σημαίνει ότι για την εξαγορά της ποινής απαιτείται ποσό που ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.
Στους υπόλοιπους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι επιβλήθηκαν ποινές 55,5 μηνών, 40 μηνών, 25 μηνών και 20 μηνών. Για δύο εξ αυτών η ποινή μετατράπηκε επίσης σε χρηματική προς 10 ευρώ ημερησίως, ενώ για τους άλλους δύο, που έλαβαν μικρότερες ποινές, χορηγήθηκε αναστολή.
Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών στην Εισαγγελία, προκειμένου να ερευνηθούν τέσσερις μάρτυρες για το ενδεχόμενο ψευδομαρτυρίας. Όπως ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, οι συγκεκριμένοι μάρτυρες φέρονται να κατέθεσαν διαφορετικά στοιχεία σε δεύτερο βαθμό σε σχέση με την πρωτόδικη δίκη, γεγονός που ενδέχεται να αποτελεί προϊόν πίεσης και θα εξεταστεί, μαζί με τυχόν ευθύνες ηθικών αυτουργών.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο πατέρας Αντώνιος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 51 μηνών (4 έτη και 3 μήνες), ενώ συνεργάτες του είχαν καταδικαστεί σε ποινές από 17 έως 40 μήνες. Ο ίδιος αντιμετωπίζει ακόμη δύο δικογραφίες: η μία αφορά καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση δύο νεαρών αγοριών και η άλλη σχετίζεται με τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.
- 17 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 48 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















