Πάσχα 2026: Πότε ανοίγουν ξανά οι τράπεζες – Τι ισχύει για συναλλαγές και πληρωμές

Πάσχα 2026: Πότε ανοίγουν ξανά οι τράπεζες – Τι ισχύει για συναλλαγές και πληρωμές
Πότε επανέρχεται η κανονική λειτουργία (φωτογραφια αρχείου)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με διαφοροποιημένο πρόγραμμα λειτουργούν τα τραπεζικά καταστήματα κατά την πασχαλινή περίοδο, καθώς οι καθιερωμένες τραπεζικές αργίες μεταβάλλουν προσωρινά την εξυπηρέτηση του κοινού και επηρεάζουν τον χρόνο εκτέλεσης συγκεκριμένων συναλλαγών. Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένες πληρωμές, μεταφορές χρημάτων ή άλλες οικονομικές υποχρεώσεις καλούνται να λάβουν υπόψη τις αλλαγές, ώστε να αποφύγουν καθυστερήσεις.

Ποιες ημέρες παραμένουν κλειστές οι τράπεζες

Σύμφωνα με το επίσημο ημερολόγιο της Τράπεζας της Ελλάδος, τα τραπεζικά καταστήματα δεν εξυπηρετούν το κοινό κατά τις εξής ημερομηνίες:

  • Μεγάλη Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026
  • Δευτέρα του Πάσχα, 13 Απριλίου 2026

Κατά τις συγκεκριμένες ημέρες δεν πραγματοποιείται εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία στα καταστήματα, γεγονός που επηρεάζει όσους επιθυμούν να ολοκληρώσουν τραπεζικές εργασίες μέσω γκισέ.

Τι ισχύει για ηλεκτρονικές συναλλαγές και ΑΤΜ

Παρά την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες των τραπεζών συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν:

  • αναλήψεις μέσω ΑΤΜ
  • μεταφορές χρημάτων μέσω e-banking και mobile banking
  • πληρωμές λογαριασμών ηλεκτρονικά

Πιθανές καθυστερήσεις σε διατραπεζικές συναλλαγές

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις διατραπεζικές μεταφορές και σε ορισμένες πληρωμές, καθώς δεν αποκλείεται η εκτέλεσή τους να μετατεθεί για την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Στην πράξη, συναλλαγές που δεν εκκαθαρίζονται άμεσα ενδέχεται να ολοκληρωθούν την Τρίτη 14 Απριλίου 2026, όταν επανέλθει σε πλήρη λειτουργία το τραπεζικό σύστημα.

Πότε επανέρχεται η κανονική λειτουργία

Η εξυπηρέτηση του κοινού στα τραπεζικά καταστήματα αποκαθίσταται από την Τρίτη του Πάσχα, οπότε οι τράπεζες επιστρέφουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

Μέχρι τότε, οι ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες παραμένουν το βασικό εργαλείο για την κάλυψη των καθημερινών συναλλαγών των πολιτών.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr