«Παράθυρο» από Πλεύρη για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Το μέτρο είναι μέχρι τις 31/12, μέχρι τότε θα υπάρχει και απόφαση, είπε ο υπουργός Υγείας
Για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους επανέλαβε πως μέσα στο Νοέμβριο θα υπάρξει σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την πορεία του «Προσωπικού Γιατρού», καθώς όπως είπε βρισκόμαστε σε περίπου 4,6 εκατ. εγγραφές, 3.333 γιατρούς να έχουν μπει στο σύστημα και 1.100.000 δωρεάν ραντεβού να έχουν γίνει.

Κι αυτά έχουν επιτευχθεί σε μόλις τρεις μήνες, όπως είπε σε τηλεοπτικό σταθμό «Οι ηλικίες άνω των 60 σε ποσοστό σχεδόν 70% έχουν εγγραφεί σε προσωπικό γιατρό.

Υπάρχει πρόβλημα κυρίως στο λεκανοπέδιο, αλλά και σε άλλα αστικά κέντρα. Οι γιατροί είναι σε μια διστακτικότητα σε έναν βαθμό γιατί, ξέρετε, η επαφή με το κράτος όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας δημιουργεί και μια δυσπιστία. Ο θεσμός λειτουργεί τρεις μήνες μόνο», ανέφερε ο Θ.Πλεύρης.

Για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους επανέλαβε πως μέσα στο Νοέμβριο θα υπάρξει σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.

«Θα έχουμε το εξής, όποιος έχει εμβολιαστεί και θα συμπεριλαμβάνει και αυτούς που θα εμβολιαστούν μέχρι την ψήφιση του νόμου, όποιος έχει εμβολιαστεί θα διαγράφεται το πρόστιμό του και αν το έχει πληρώσει θα υπάρχει διαδικασία ή συμψηφισμού ή επιστροφής», είπε ο υπουργός Υγείας.

Κάλεσε επίσης τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Από επιλογή δεν βρίσκονται στη δουλειά. Μας έχει πει το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι η αναστολή είναι συνταγματική, αλλά πρέπει να επανεξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. Το μέτρο είναι μέχρι τις 31/12, μέχρι τότε θα υπάρχει και απόφαση», επισήμανε και πρόσθεσε «σεβόμαστε το τι είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας, λέει ότι η αναστολή είναι συνταγματική μόνο σε αυτόν το βαθμό».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram