Πανελλήνιες 2026 – Λιμενικό: Πόσοι εισάγονται από τα εν ενεργεία στελέχη (ΦΕΚ)

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση που καθορίζει τον αριθμό εισακτέων εν ενεργεία μονίμων στελεχών του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ. στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026.
Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά εν ενεργεία μόνιμα στελέχη του Λιμενικού, τα οποία θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2025-2026, διεκδικώντας μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πόσοι εισάγονται
Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση, ο συνολικός αριθμός εισακτέων εν ενεργεία μονίμων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών και γυναικών) ορίζεται σε τρεις (3).
Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι δεν προκύπτουν θέσεις για ειδικές κατηγορίες, καθώς κατά τον υπολογισμό δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα.
Η κατανομή των θέσεων
Οι τρεις διαθέσιμες θέσεις κατανέμονται υποχρεωτικά ισάριθμα στις ακόλουθες κατηγορίες εν ενεργεία μονίμων στελεχών:
- 1 θέση για Ανθυπασπιστές Λ.Σ., οι οποίοι θα εξεταστούν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου το τρέχον σχολικό έτος.
- 1 θέση για Υπαξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με συμμετοχή στις ίδιες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου σε εθνικό επίπεδο.
- 1 θέση για Λιμενοφύλακες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επίσης μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων του τρέχοντος έτους.
Ποιοι αποκλείονται
Σημαντική είναι και η επισήμανση ότι δεν προβλέπονται θέσεις για υποψηφίους που:
- εξετάστηκαν στις πανελλαδικές το 2024 ή το 2025 και
- επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση με το ποσοστό 10%, χωρίς νέα εξέταση.
Επιπλέον, δεν δημιουργούνται καθ’ υπέρβαση θέσεις για όσους συμμετάσχουν στις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.
Δείτε το ΦΕΚ
- 25 λεπτά πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 1 ώρα πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια
- 2 ώρες πριν Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 7 πρακτικές που βοηθούν


















