Πανελλήνιες 2026: Η ημερομηνία για βαθμολογίες, μηχανογραφικό και βάσεις

Αντίστροφα μετρούν πλέον οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 για την ανακοίνωση των βαθμολογιών, που θα αποτελέσουν το πρώτο μεγάλο βήμα για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην ημερομηνία ανάρτησης των αποτελεσμάτων, αλλά και στο χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των μηχανογραφικών και την ανακοίνωση των βάσεων.
Πότε αναμένονται οι βαθμολογίες
Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, οι βαθμολογίες των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν προς τα τέλη Ιουνίου, ακολουθώντας περίπου το ίδιο χρονοδιάγραμμα με την περσινή χρονιά.
Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης, οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τις επιδόσεις τους και να σχηματίσουν μια πιο σαφή εικόνα για τις σχολές στις οποίες μπορούν να στοχεύσουν.
Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τα αποτελέσματα
Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) όλης της χώρας, μέσω πινάκων στους οποίους θα εμφανίζονται ο κωδικός κάθε υποψηφίου και οι βαθμοί ανά εξεταζόμενο μάθημα.
Παράλληλα, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας, χρησιμοποιώντας:
- τον οκταψήφιο κωδικό υποψηφίου
- τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο, γραμμένους με κεφαλαία ελληνικά γράμματα
Όσοι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση θα λάβουν και SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει, με τη βαθμολογία τους.
Το επόμενο βήμα: Ειδικά μαθήματα και μηχανογραφικό
Η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των βαθμών. Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν από τις 16 έως τις 25 Ιουνίου, για τους υποψηφίους που διεκδικούν θέσεις σε σχολές με ειδικές απαιτήσεις.
Στη συνέχεια, στις αρχές Ιουλίου, αναμένεται να ανοίξει η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, ώστε οι υποψήφιοι να δηλώσουν τις σχολές προτίμησής τους.
Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις
Σε ό,τι αφορά τις βάσεις εισαγωγής, η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι η ανακοίνωσή τους τοποθετείται στις αρχές Αυγούστου, οπότε και θα κριθεί οριστικά η εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια.
Για χιλιάδες μαθητές και οικογένειες, οι επόμενες εβδομάδες θεωρούνται καθοριστικές, καθώς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη συνέχεια της ακαδημαϊκής τους πορείας.
- 17 λεπτά πριν Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: Τι προβλέπει το προσχέδιο και ποια είναι τα «αγκάθια»
- 48 λεπτά πριν Διπλή δολοφονία στην Αιγιαλεία: Νέα αυτοψία με το Ανθρωποκτονιών και παρουσία του Ιταλού κατηγορούμενου
- 1 ώρα πριν Πανελλήνιες 2026: Η ημερομηνία για βαθμολογίες, μηχανογραφικό και βάσεις


















