Ουκρανικό drone εξουδετέρωσε ρωσικό πλοίο αξίας 60 εκατ. δολαρίων στη Μαύρη Θάλασσα
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ουκρανικό drone χτύπησε και έθεσε εκτός λειτουργίας πλοίο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR), η επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη ανοιχτά του Νοβοροσίσκ, στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας.
Το πλοίο που επλήγη ήταν της κατηγορίας MPSV07, με εκτιμώμενη αξία 60 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τα ηλεκτρονικά συστήματα πληροφοριών του ρωσικού σκάφους καταστράφηκαν και το πλοίο τέθηκε εκτός λειτουργίας και στάλθηκε για δαπανηρές επισκευές», ανέφερε η HUR.
Σύμφωνα με την Kyiv Independent, η Ρωσία διαθέτει πέντε πλοία αυτής της κατηγορίας και ένα έκτο βρίσκεται υπό κατασκευή. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το Spasatel Demidov, που παραδόθηκε το 2015 και είναι νηολογημένο στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ.
Τα πλοία του Project MPSV07 είναι εξοπλισμένα με:
- συστήματα κατάδυσης
- τηλεχειριζόμενα οχήματα
- σόναρ πλευρικής σάρωσης
- ηλεκτρονικό εξοπλισμό πληροφοριών
Παράλληλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για επιθεώρηση του θαλάσσιου βυθού.
- 15 λεπτά πριν Meteo.gr: Πάνω από 480.000 καμένα στρέμματα στη Δυτική Αττική σε εννέα χρόνια
- 37 λεπτά πριν Δυτική Αττική: Ήχησε ξανά το 112 για Λούμπα, Μορφέικα και Άνω Αλεποχώρι
- 41 λεπτά πριν Η απαλλαγή των υπηρεσιών εκπαίδευσης από τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή









