Ορίστηκε η νέα διοίκηση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ)

Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια η απόφαση για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ).

Πρόεδρος του Οργανισμού ορίστηκε ο οικονομολόγος κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του, πρόκειται για μια επιλογή που εγινε στο πλαίσιο του μοντέλου της διοίκησης των μοντέρνων ευρωπαϊκών κέντρων ελέγχου νοσημάτων, που θα επιτρέψει να διοικηθεί σωστά ο Οργανισμός.

Στις θέσεις των δύο αντιπροέδρων, με αρμοδιότητες ο πρώτος για τα μη μεταδοτικά και ο δεύτερος για τα μεταδοτικά νοσήματα, τοποθετήθηκαν, σύμφωνα με τη ίδια ανακοίνωση, καθηγητές Πανεπιστημίου εγνωσμένης αξίας, με εξειδίκευση στην επιδημιολογία και στις λοιμώξεις.

«Ο ΕΟΔΥ εξελίσσεται πλέον σε έναν σύγχρονο Οργανισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες της χώρας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, με δυνατότητα να δίνει λύσεις στα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το οποίο μετά την αύξηση των ροών είναι βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram