ΟΠΕΚΕΠΕ: Πολιτικά πρόσωπα θα συρθούν στην τακτική Δικαιοσύνη;
Μέχρι και πριν από λίγο απόψε (1/4) δεν είχε φθάσει στη Βουλή η 2η δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς τώρα βρίσκεται στον Άρειο Πάγο και από εκεί θα καταλήξει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τα επόμενα 24ωρα ο ογκώδης φάκελος θα φθάσει και στη Βουλή.
- Για τους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη που εμπλέκονται θα εφαρμοστεί το άρθρο 86 του Συντάγματος “Περί ευθύνης Υπουργών”.
- Όλοι οι βουλευτές αλλά και οι εμπλεκόμενοι -τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στη δικογραφία- θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο υλικό.
- Το υλικό -για την ακρίβεια τα αντίγραφα- θα φυλάσσεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 2ο όροφο του κτηρίου της Βουλής.
- Οι βουλευτές απαγορεύεται να τραβήξουν φωτογραφία ή να ζητήσουν αντίτυπα.
- Για να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή απαιτούνται 30 θετικές υπογραφές από την Ολομέλεια.
- Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας θα αποφασίσει, εντός 3 μηνών, ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί.
Σημειώνεται ότι επισήμως δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις για τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, παρά μόνο διαρροές – οποίες όμως φαίνεται να έχουν δυσαρεστήσει έντονα την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Κατά πληροφορίες, που διασταυρώθηκαν απόψε (1/4), πριν από λίγο, εμπλέκονται δύο κυβερνητικά στελέχη, 11 εν ενεργεία βουλευτές και πέντε πρώην βουλευτές. Ειδικά αυτοί οι πέντε δεν αποκλείεται να οδηγηθούν (ακόμα και) στην τακτική Δικαιοσύνη.
Υ.Γ.: Για να έναν πρώην υπουργό ή βουλευτή τακτική Δικαιοσύνη σημαίνει ότι η υπόθεσή του εξετάζεται από τα κανονικά ποινικά δικαστήρια ωσάν κοινός θνητός…
- 14 λεπτά πριν ΟΠΕΚΑ 2026: Ποιοι δικαιούνται 700 και 1.000 ευρώ – Οι προϋποθέσεις
- 43 λεπτά πριν Οι ενδείξεις ότι το κλιματιστικό χρειάζεται άμεσο έλεγχο από τεχνικό
- 2 ώρες πριν Αττική: Αυξήθηκαν οι ακατάλληλες παραλίες τον Ιούνιο – Δείτε ποιες είναι




















