ΟΠΕΚΑ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – Η ώρα που ανοίγουν τα ΑΤΜ
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πληρωμή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για τον Σεπτέμβριο 2026, με τους δικαιούχους να μπορούν να δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους πριν από την επίσημη ημερομηνία καταβολής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πληρωμή για τον Σεπτέμβριο 2026 αφορά όσους έχουν υποβάλει αίτηση έως και τις 31 Αυγούστου 2026 και αυτή έχει εγκριθεί. Η καταβολή έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026.
Πότε φαίνονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Οι δικαιούχοι αναμένεται να έχουν πρόσβαση στα ποσά νωρίτερα. Συγκεκριμένα, τα χρήματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα ΑΤΜ από το απόγευμα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα από την επίσημη πληρωμή.
Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προβλέπει πως οι παροχές, τα επιδόματα και οι εισοδηματικές ενισχύσεις του ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.
Πώς καταβάλλεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Όταν το συνολικό ποσό της μηνιαίας ενίσχυσης είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 100 ευρώ, η καταβολή πραγματοποιείται κατά το ήμισυ στον τραπεζικό λογαριασμό και κατά το υπόλοιπο ήμισυ στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.
Παράλληλα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει διαθέσιμη για την υποβολή νέων αιτήσεων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν την παροχή μέσα στο 2026.