Όλες οι προϋποθέσεις για μονιμοποίηση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας

Το νέο καθεστώς της συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους με αναπηρία ξεκαθαρίζει εγκύκλιος την οποία εξέδωσε ο e-ΕΦΚΑ.
Yπενθυμίζεται πως το 2022(νόμος 4997/2022) θεσπίστηκαν ενιαίες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας από κοινή νόσο για όλους τους ασφαλισμένους των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που εντάχθηκαν στον e-ΕΦΚΑ, ανεξαρτήτως ημερομηνίας πρώτης ασφάλισης.
Οι προϋποθέσεις για την μονιμοποίηση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας
- Ποια είναι σήμερα η διαδικασία για να περάσει ΚΕΠΑ ο ενδιαφερόμενος ;
Μόνο ηλεκτρονικά γίνεται η αίτηση. Θέλει προσοχή πώς θα την υποβάλουμε. Ανοίγει ένα πεδίο και παίρνουμε έναν αριθμό πρωτοκόλλου και μετά οι γιατροί θα υποβάλουν τον εισηγητικό φάκελο.
- Πως καθορίζεται η επιτροπή των γιατρών για να εξετασθεί με βάση την πάθησή του και να μην παραπέμπεται σε άλλη επιτροπή;
Ο γιατρός που εξετάζει την κύρια πάθησή του, αυτός πρέπει να ανοίξει τον εισηγητικό φάκελο και να τον κλείσει, αλλά μπορεί να παρέμβει και ένας γιατρός ενδιάμεσα. Αλλά ο γιατρός που θα κλείσει τον φάκελο θα είναι ο γιατρός της κύριας πάθησης. Θα πρέπει να πάμε στον κατάλληλο γιατρό.
- Που χρησιμεύουν οι γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ;
για την εξασφάλιση σύνταξης, αλλά με τα κατάλληλα ένσημα, να πάρουμε επιδόματα ή να έχουμε φορολογικές ελαφρύνσεις ή ό,τι ορίζεται.
Διαβάστε επίσης:
- 22 λεπτά πριν Τι χαρτιά έχει στα χέρια του ο Ντίλιαν;
- 31 λεπτά πριν Φωτιά σε συνεργείο αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- 43 λεπτά πριν «Έχω παιδιά»: Τι θα δούμε απόψε (15/6) στο επεισόδιο «Λάθη»;


















