Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Food Pass

Πως συνδέεται με το επίδομα θέρμανσης
Το Food pass έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης μέσω του επιδόματος τροφίμων, ή «Food pass» δρομολογεί η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα, με ορίζοντα το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα τροφίμων θα βασίζεται στα πρότυπα του επιδόματος θέρμανση, όσον αφορά σε εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Το ακριβές ποσό υπολογίζεται να είναι από 100 έως 120 ευρώ και αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, πιθανόν να αυξάνεται προοδευτικά ανάλογα με τον αριθμό παιδιών των δικαιούχων.

Με το Food pass, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» και θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί, ώστε το μέτρο να αφορά αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Εκτιμάται ότι στην περίμετρο του συγκεκριμένου μέτρου θα ενταχθούν 2.500.000 πολίτες, καθώς θα αφορά άγαμους και έγγαμους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργους και όσους λαμβάνουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου, το Food pass έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να αποτελέσει μια ισχυρή τονωτική ένεση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στον δρόμο προς τις εκλογές, καθώς το συγκεκριμένο πρόβλημα αξιολογείται μακράν ως πλέον σοβαρό για την ελληνική κοινωνία.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram