Οικονόμου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι ουσιαστική

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογική και ανεπαρκής η αύξηση του κατώτατου μισθού 

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του Mega, τονίζοντας ότι "μέσα σε 18 μήνες θα έχουμε τρεις φορές αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στη χώρα».

Υπογράμμισε, επίσης, πως δεν πρόκειται για προσχηματική κίνηση αλλά «θα είναι μια αύξηση πολύ ουσιαστική, που θα ενισχύσει τα εισοδήματα".

'Όπως αποδείξαμε και το προηγούμενο διάστημα, η αύξηση θα είναι τέτοια, που θα είναι πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση των ανθρώπων που αμείβονται στα χαμηλότερα στρώματα. Ο προσδιορισμός του ποσού είναι κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από μια σειρά από παράγοντες. Προφανώς, και από τη φύση της διαπραγμάτευσης. Τον κατώτατο μισθό δεν τον δίνει η κυβέρνηση, τον δίνει η αγορά με βάση το οικονομικό κλίμα, τις συνθήκες, τις προϋποθέσεις που δημιουργούνται.

Να είναι βέβαιος ο κόσμος ότι όπως και οι δυο προηγούμενες αυξήσεις ήταν ουσιαστικές -κυρίως η δεύτερη, αυτή που διαμόρφωσε τον κατώτατο μισθό στα 712 ευρώ- δεν θα πρόκειται για μια κίνηση προσχηματική. Θα είναι μια αύξηση πολύ ουσιαστική, που θα ενισχύσει τα εισοδήματα. Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός το στοίχημα της αύξησης των μισθών και των εισοδημάτων στην επόμενη δεύτερη τετραετία μας θα είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αυτό δεν αφορά μόνο τον κατώτατο μισθό, αφορά συνολικά την αμοιβή στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα. Οι αμοιβές των Ελλήνων οφείλουν και πρέπει να ανέβουν για να συγκλίνουν ακόμη περισσότερο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο".

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογική και ανεπαρκής η αύξηση του κατώτατου μισθού

"Πρόκειται καθαρά για προεκλογική ανακοίνωση η αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση που είναι καθυστερημένη και μικρή και έχει ήδη εξανεμιστεί", τόνισε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αντιδρώντας στην ανακοίνωση για ταχύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση.

Πρόταση και δέσμευση μας είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και η θέσπιση ενός μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό για τους μισθούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και, ταυτόχρονα, η αναγκαία μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως έχουν κάνει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πρόσφατα η Ισπανία".
Διαβάστε επίσης:
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram