Οικονόμου: Δεν είναι στο μυαλό του πρωθυπουργού οι εκλογές

Την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο

Πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, θα παράσχει ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συγκαλείται την Πέμπτη (09/03/2023), υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Γεραπετρίτης θα ανακοινώσει τις νέες θεσμικές κινήσεις οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα. Μεταξύ αυτών είναι οι παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης. Επίσης, θα ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά κι από άλλες φίλες χώρες η συνδρομή τους σε τεχνογνωσία για ένα ακόμη πιο ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο και θα προτείνει σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούν ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος στην επόμενη Βουλή, να συσταθεί Ειδική Επιτροπή δηλαδή Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει την ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων την τελευταία εικοσαετία.

Επίσης, με το Υπουργικό μπαίνει τέλος και στα σενάρια σχετικά με τον χρόνο των εκλογών. Για να γίνουν εκλογές στις 9 Απριλίου, θα πρέπει να προκηρυχθούν έως την Πέμπτη. Ωστόσο, φαίνεται πως ο χρόνος των εκλογών έχει μετατεθεί για τον Μάιο, με επικρατέστερη ημερομηνία αυτήν της 28ης Μαΐου.

«Δεν είναι στο μυαλό του πρωθυπουργού, οι εκλογές» σημείωσε, πάντως, ο κ. Οικονόμου.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram